dinsdag 18 februari, 2020 02:13
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Michael Wessels
Lezersreizen

Dagtocht Meyer Werft

  Lezersreis

Breng een bezoek aan de Reuzen van de Oceaan en bekijk hoe de grootste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd in Papenburg, net over de grens in Duitsland! Als lezer van RondOm krijgt u korting en betaalt u een speciale prijs van 79 euro per persoon incl. eten en drinken! 

We vertrekken richting Papenburg voor een rondleiding over de Meyer Werft. De Meyer Werft is een bedrijf met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de "Homeric", "Mercury", "Aurora" en "Radiance of the Seas" zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt. Hier krijgt u een ruim 1,5 uur durende rondleiding waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.

Dagplanning
's Ochtends rijden we richting Duitsland, onderweg krijgt u thee/koffie met cake in de bus. In Papenburg aangekomen krijgen we een ruim 1,5 uur durende rondleiding door de werf. Na de rondleiding rijden we naar het centrum van Papenburg voor een heerlijke lunch. Na de lunch heeft u tijd om Papenburg te ontdekken. Midden in de voetgangerszone liggen schepen voor anker en een breed aanbod van kleine en goed gesorteerde vakwinkels tot en met grote schoenwinkels in Duitsland nodigen uit tot een uitgebreide winkelwandeling. De Papenburger Hauptkanal behoort daarbij zonder twijfel tot de mooiste en onvergelijkbare flaneermijlen van het noorden. Naast winkels vindt u tevens gezellige restaurantjes. Aan het eind van de middag rijden we weer richting Nederland. Onderweg stoppen we voor een diner om de dag af te sluiten.

Inclusief
Vervoer per luxe touringcar
Koffie/thee met cake onderweg
Rondleiding Meyer Werft o.l.v. NL gids
Lunch in Papenburg
Vrije tijd in Papenburg
3-gangendiner

Aanmelden en extra informatie

Extra informatie en aanmelden kan via de website van Veenstra Reizen of op telefoonnummer 0511-541809

Meer berichten