Sigaretten
Sigaretten Foto: Pixabay

Samen met VNN stoppen met roken tijdens Stoptober

Gezondheid

DRACHTEN - Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar de juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken! VNN biedt daarom tijdens Stoptober gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. In Drachten komt een pop-up poli waar rokers in een kleine groep en onder deskundige begeleiding de uitdaging aangaan om een maand niet te roken. 

Stoptober: een maand niet roken 

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in de maand oktober) niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. Een mooie eerste stap om uiteindelijk misschien wel voorgoed te stoppen! De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en onderlinge support. Deelnemers worden aangemoedigd via de gratis Stoptober app, het Stoptober magazine en verschillende social mediakanalen.

De kracht van de groep

Het kan enorm schelen als je weet dat je niet de enige bent die een pittige uitdaging aangaat. Dat is zo mooi aan Stoptober! De pop-up Poli van VNN benut dit principe ook en gaat nog een stap verder. De uitdaging wordt echt samen aangegaan. Als groep leer je niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat je het samen doet, kan je elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. De groep komt zes keer bij elkaar.

Leren over verslaving en leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. In deze tijd van corona is het extra belangrijk om de sigaretten links te laten liggen en een gezondere leefstijl te omarmen. Daarom is het de moeite waard om samen de schouders eronder te zetten!

Ervaringen deelnemers 

Deelnemers van de vorige pop-up poli’s vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Citaat van een deelnemer: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Ook vonden veel mensen de bijgebrachte kennis over verslaving heel en de luchtige sfeer waardevol. De luchtige sfeer werd ook gewaardeerd.

Vol is vol

Deelname aan de pop-up poli is gratis. De bijeenkomsten vinden plaats in Drachten, op 23 september, 6, 13, 20 en 27 oktober en 3 november, van 15.00-17.00u. Mensen die geïnteresseerd zijn worden aangeraden zich snel in te schrijven, want de beschikbaarheid is beperkt. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/pop-uppoli.

Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00