Tessa uit Drachten krijgt een steuntje in de rug dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.
Tessa uit Drachten krijgt een steuntje in de rug dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Foto: VriendenLoterij

Steuntje in de rug voor Tessa uit Drachten dankzij VriendenLoterij

Gezondheid

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 7-jarige Tessa uit Drachten. Om haar een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Tessa krijgt speeltoestellen in de tuin, zodat zij zelfstandig buiten kan spelen.

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Tessa heeft een vroegoptredende vorm van de ziekte van Pompe. Een spierziekte die wordt veroorzaakt door een verstoorde stofwisseling in de spieren. De meeste speeltoestellen in een speeltuin zijn niet geschikt voor kinderen met een spierziekte. Ook Tessa kan zich hier niet zelfstandig redden en is dan afhankelijk van haar ouders. Om Tessa een steuntje in de rug te geven, deden wij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. We zijn blij dat we het gezin speeltoestellen voor in de tuin kunnen aanbieden, zodat Tessa niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen om te kunnen spelen.”

Tessa en ouders zijn blij verrast: “We zijn hier echt heel erg blij mee! Wat zal dat genieten worden voor Tessa, het is de kers op de taart in de nieuwe tuin.”

Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00