Judy Blank
Judy Blank Foto: Poppodium Iduna

Akoestische shows van Tangarine en Judy Blank

Evenement

DRACHTEN - Vrijdag 23 juli spelen folkduo Tangarine en americana singer-songwriter Judy Blank in een intieme huiskamersetting in Iduna. Friese singer-songwriter Amarens de Boer trapt de avond af.

Tangarine

Al op dertienjarige leeftijd begonnen de de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks met het schrijven van eigen muziek, beïnvloed door hun helden, Simon and Garfunkel en Bob Dylan. Een niet aflatende stroom van liedjes was het gevolg. In 2013 werd Tangarine huisband van De Wereld Draait Door. Vanaf dat moment werd de band rond de broers een landelijk fenomeen. Hun carrière raakte in een stroomversnelling, met uitverkochte zalen als gevolg. Voor de laatste twee studioalbums werkten de broers samen met de Amerikaanse band Calexico en werden de platen aldaar opgenomen in Tucson, Arizona. De sterkste troef van Tangarine is de onberispelijke samenzang. Hoewel de invloed van Simon & Garfunkel en Bob Dylan duidelijk hoorbaar blijft, is het een unieke muzikale eenheid die de boventoon voert en die Tangarine tot een uitzonderlijk duo maakt. Wie erbij was heeft het tijdens Iduna’s festival Jûn fan Peije in 2017 in het Thalenpark kunnen ervaren! We zijn er trots op dat ze nu terugkomen naar Iduna voor een akoestische sessie.

Judy Blank

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen. Een jaar later debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe plaat, waarvan ze vast wat liedjes in Iduna gaat uitproberen!

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten                

Datum: vrijdag 23 juli 2021

Zaal open: 20:00 uur

Aanvang: 20:30 uur

Tickets: € 16,00

Meer info: www.iduna.nl

Tangarine
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 59 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 21 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid gisteren
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00