Afbeelding
Foto: ROC Friese Poort

Remmelt Hofstra uit De Wilp neemt deel aan de Solar Challenge Morocco

Educatie

AGADIR - Sinds eind september zit het Groningse solar racing team Top Dutch Solar Racing in de Marokkaanse havenstad Agadir om zich voor te bereiden op de Solar Challenge Morocco. De race begint op 25 oktober en leidt teams uit heel Europa 2500 km door de Sahara en het Atlas-gebergte. Remmelt Hofstra uit De Wilp is één van de 22 MBO-, HBO- en WO-studenten die namens Top Dutch deze uitdaging aangaan.

Met ‘Green Spirit’ naar Marokko

Na anderhalf jaar voorbereiding is het binnenkort zover en neemt Top Dutch Solar Racing met haar auto ‘Green Spirit’ deel aan de eerste editie van de Solar Challenge Morocco. Deze nieuwe race in Noord-Afrika is georganiseerd als alternatief voor de Bridgestone World Solar Challenge die in februari 2021 vanwege de nog steeds aanhoudende COVID-19 pandemie werd afgelast. De race begint op 25 oktober in de West-Marokkaanse havenstad Agadir en zal er op 29 oktober ook weer eindigen. Tijdens de vijf racedagen zullen Top Dutch Solar Racing en haar concurrenten 2500 km door de Sahara rijden. Een bijzondere uitdaging is het hoogteverschil van 8 km aangezien de route door het Atlas-gebergte gaat.

“Ik was op zoek naar een uitdaging.”

Eén van de studenten die voor dit project zijn vrije tijd opgeofferd heeft is Remmelt Hofstra uit De Wilp. Hij is één van de mechanical engineers binnen het team en is dus verantwoordelijk voor de productie van zonneauto ‘Green Spirit’. Remmelt is één van de weinige teamleden die naast het project zijn opleiding Technical Engineering blijft volgen. “Ik ben blij dat mijn leraren van ROC Friese Poort me steunen en mij de vrijheid geven om naast mijn lessen bij Top Dutch te werken. Ik was op zoek naar een echte uitdaging en die heb ik zeker gevonden. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke gezellig om met iedereen op kantoor te werken, en nu dus in Marokko.”

Over Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing is een studententeam uit Groningen. Deze 22 studenten bouwen samen een zonneauto. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa College. Deze unieke combinatie van MBO-, HBO-, en WO-studenten is wat Top Dutch Solar Racing bijzonder maakt; multidisciplinaire teams zijn de toekomst. Het project wordt in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen mogelijk gemaakt.

Remmelt Hofstra
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00