donderdag 16 juli, 2020 07:02
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Biosintrum Oosterwolde ontvangt hoogste milieu-certificaat

  Educatie

Het innovatieve duurzaamheidscentrum Biosintrum in Oosterwolde heeft dinsdag het BREEAM Outstanding certificaat ontvangen. Dit maakte wethouder Fimke Hijlkema deze week tijdens de raadsvergadering van de gemeente Ooststellingwerf bekend. Het gebouw in Oosterwolde voldoet met het certificaat aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Om te voldoen aan de eisen is er de afgelopen tijd nog een aantal maatregelen doorgevoerd. De beheerder van het keurmerk, The Dutch Green Building Council (DGBC), heeft de bewijslast beoordeeld en goedgekeurd. Wethouder Fimke Hijlkema is erg blij met het certificaat. “Het gebouw verdient deze titel. Het is een uitzonderlijke prestatie om dit keurmerk te behalen. Een groot compliment voor de architect en de bouwers is hier op zijn plaats. Zij zochten elke keer weer naar mogelijkheden om het gebouw zo duurzaam mogelijk neer te zetten.”

“Iedereen die het Biosintrum kent, ziet dat het een bijzonder gebouw is. De echte erkenning ervan: één van de duurzaamste gebouwen van Nederland, volgens vastgestelde normen, is natuurlijk fantastisch,” aldus Liesbeth Vos, voorzitter van de Stichting Biosintrum.

BREEAM Outstanding

BREEAM is een afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Outstanding is de hoogste klasse van het keurmerk.

Meer berichten