Commissaris van Friesland Arno Brok opent de 50-ste kustroute van Oldeberkoop, de oudste kunstroute van Nederland.
Commissaris van Friesland Arno Brok opent de 50-ste kustroute van Oldeberkoop, de oudste kunstroute van Nederland. Foto: Screenshot homepagina website Open Stal

Vijftigste Open Stal Kunstroute geopend door Friese commissaris

Cultuur

OLDEBERKOOP - De oudste Kunstroute van Nederland - Open Stal in Oldeberkoop - is op zaterdag 17 juli geopend door Frieslands Commissaris van de Koning Arno Brok. Kunstroute Open Stal duurt van 17 juli tot en met 15 augustus, dagelijks van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Het muziekprogramma van Podium Open Stal op de zaterdag- en zondagmiddagen is afgelast, daardoor is er geen live muziek in de muziekkoepel in het dorp, vanwege de geldende coronaregels. Kijk op deze link https://www.openstal.nl/kunstenaars_2021.html om te zien welke kunstenaars dit jaar hun kunst laten zien.

Kunst op 25 verrassende locaties

De Kunstroute geniet landelijke bekendheid en is de oudste kunstroute van Nederland. Open Stal verwelkomt rond de 10.000 bezoekers per jaar. Op een 25-tal verrassende locaties zoals onder andere in tuinen en kerk, stal, school, toneelzaal, garage, bus, bos met waterpartijen en ook in galeries wordt geëxposeerd.  Dit jaar is ook de voormalige CAV-fabriek als locatie aan de route toegevoegd.

Het thema is ‘Uit de Schaduw’

Dit jaar bestaat Kunstroute Open Stal 50 jaar. Een bijzonder jaar waarin de organisatie zich ten doel stelt een zeer speciale kunstroute aan te bieden: deelnemende kunstenaars worden geselecteerd door de kunstcommissie van Open Stal, waarbij met name kunstenaars uit (de geschiedenis van) 50 jaar Open Stal hun opwachting zullen maken. Dat belooft een bijzondere en spectaculaire editie te worden.

Voor 2022 geldt een vrije inschrijving voor kunstenaars

De organisatie meldt: “Wij attenderen kunstenaars erop dat er voor de editie in het jaar 2022 weer een vrije inschrijving zal zijn. Nadere informatie kun je op onze website vinden.”

Het laagdrempelige, intieme karakter van de oudste kunstroute van Nederland geeft elk jaar veel kijkplezier aan de bezoekers en kenmerkt zich door de relaxte sfeer waarin kunstliefhebbers door de straten en de bossen van Oldeberkoop wandelen en zich in de ruimtes begeven om van kunst te genieten.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00