De enige echte strandbibliotheek van Nederland gaat weer open! Voor het vijftiende jaar op rij: een succesformule.
De enige echte strandbibliotheek van Nederland gaat weer open! Voor het vijftiende jaar op rij: een succesformule. Foto: Bibliotheken Mar en Fean

De enige echte strandbibliotheek van Nederland gaat zaterdag weer open

Cultuur

MAKKUM - De enige echte strandbibliotheek van Nederland, van Bibliotheken Mar en Fean, gaat zaterdag 10 juli voor het vijftiende jaar op rij open. Tot en met de laatste zondag van de zomervakantie - zondag 22 augustus - kun je op het IJsselmeerstrand bij Makkum met het zand tussen je tenen heerijk boeken lenen en vooral ook lezen.

Van 10 juli tot en met 22 augustus ben je er iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Het is de vijftiende editie en mag gerust een succes worden genoemd. Het is in feite bijzonder dat dit bijzondere initiatief uit Friesland nog nergens navolging heeft gekregen.

Strandbibliotheek Friesland al jaren een succesformule

Het blijkt namelijk dat voor velen een dagje strand pas helemaal compleet is met een bezoekje aan de Strandbibliotheek. Een spannende thriller in het Nederlands of Duits, een tijdschrift of een mooi verhaal voor de kinderen, het is er allemaal. Lenen bij de Strandbibliotheek gaat per dag en is gratis voor iedereen. Lid zijn van de Bibliotheek is niet nodig.

Strandstoel of parasol nodig bij je boek?

Wat je geleend hebt, breng je simpelweg terug wanneer je weer naar huis gaat. Wie het zichzelf graag gemakkelijk maakt kan er zelfs een strandstoel of een parasol lenen.

Vakantiegangers die langere tijd in Makkum verblijven en graag wat meer en wat langer willen lenen kunnen een speciaal zomerabonnement nemen. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf 5 euro. 

Elke maandag en donderdag activiteiten voor kinderen

Iedere maandag en donderdag worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen in de Strandbieb. Creatief aan de slag met textielstiften, hamer en spijkers of een stroomcircuit aanleggen waardoor je een lichtje kunt laten branden, er is van alles te doen. Je vindt alle activiteiten op www.bmf.nl/strandbieb.

Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 51 minuten geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen gisteren
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00