Afbeelding
Foto: eigen foto

Fûgelwacht Grou zoekt dronepiloten voor opsporen nesten

Cultuur

GROU - Fûgelwacht Grou zoekt mensen die met drones willen vliegen om daarmee in kaart te kunnen brengen waar vogelnesten in het gebied liggen. De drones zijn in het bezit van een warmtecamera, wat helpt bij het zoeken naar de nesten.

De Bond Friese Vogelwachten (BFVW) heeft vorig jaar enkele drones aangeschaft die kunnen worden ingezet voor het opsporen van nesten. De drones zijn hiervoor uitgerust met een warmtecamera. Ook in het gebied van Fûgelwacht Grou is enkele keren een drone ingezet.

Bedoeld voor de nazorg van de nesten

Nu de eerste kieviten hun ei alweer hebben gelegd gaat Fûgelwacht Grou aan de slag met het opsporen van nesten middels de inzet van een drone. Niet iedereen mag zomaar met een drone vliegen: daar moet je een vliegbrevet voor bezitten. “Wij zijn verheugd dat we in ons wachtgebied een piloot in de persoon van Geert Baar hebben. Maar er zijn minimaal twee piloten nodig om met de drone nesten te kunnen opsporen: een voor het vliegen en een voor het bedienen van de warmtecamera”, laat Bonne Bruinsma van Fûgelwacht Grou weten.

Dronepiloten gezocht

“Wij zoeken daarom mensen die dronepiloot willen worden voor het opsporen van nesten. Naast de piloten blijft er een taak voor de nazorger. Wanneer een nest is gelokaliseerd moet de nazorger het nest markeren. Nazorgers blijven dus noodzakelijk voor de bescherming van de nesten.”

De drone heeft een groot voordeel boven het klassieke ’aaisykjen’: omdat de locatie van het nest bekend is, hoeft er niet te veel in het land te worden gelopen. Hierdoor worden minder (reuk)sporen gemaakt waarvan de predatoren gebruik maken.

Aanmelden? Kijk hier:

Heb je belangstelling of weet je iemand die dronepiloot wil worden, geef je dan op. Samen met Geert Baar gaan we dan aan de slag. Stuur je mail naar info@fugelwachtgrou.nl of bel naar Bonne Bruinsma 06-19762962.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 13 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00