Afbeelding
Foto: Picasa

Het boek Lockdownleafde van Hilda Talsma is Kadoboek ’21

Cultuur

LEEUWARDEN - Ter gelegenheid van de Fryske Boekewike heeft schrijfster Hilda Talsma het prachtige en actuele Lockdownleafde geschreven. Het Kadoboek wordt in de periode van 6 tot en met 14 maart gratis aangeboden bij aankoop van een boek. 

Bij de start van de Fryske Boekewike op zaterdag 6 maart is Talsma de hoofdgast in een speciale televisieuitzending op Omrop Fryslân. Zij viert dan tevens haar 10-jarig schrijversjubileum.

Vanwege haar schrijversjubileum is ze gevraagd om het Kadoboek voor de Fryske Boekewike te schrijven. Het Kadoboek wordt in de periode van 6 tot en met 14 maart gratis aangeboden bij aankoop van een boek.

Boek speelt zich af in de populairste club van de stad

Hilda haar boek speelt zich af in Panhuys. Dat is de populairste club van Leeuwarden. Dat komt vooral door eigenaar en DJ Ewald, die de sfeer tot grote hoogten weet te brengen. Maar dan komt er corona. Het land ligt plat, de club moet sluiten en Ewald is zijn houvast kwijt. 

DJ dankzij verschillende vrouwen in ingewikkelde situaties

Als hij zijn zus helpt met het huishouden, blijkt dat hij er handigheid in heeft en al snel belandt hij ook op andere plekken. Terwijl hij zo goed mogelijk zijn best doet, komt hij door verschillende vrouwen in ingewikkelde situaties terecht.

Hilda Talsma (1971) is een schrijfster met een vlotte pen, die haar sporen al meer dan verdiend heeft in de Friese literatuur. Ze begon met drie romans over het dorpje Frisum. Daarna schreef ze het boek Brekber, over het bijzondere paardenmeisje Sinne.

Een paar jaar later verschenen de skûtsjeromans Wyn fan feroaring, Wyn fan de wierheid & Wyn fan de winners. In De Onnie’s en it hynstebal komen personages uit al deze romans terug. Tussendoor schreef ze de jeugdroman Slangen ûnder it bêd.

Aftrap Fryske Boekewike op televisie

Hilda is zaterdag 6 maart hoofdgast bij de start van de Fryske Boekewike op Omrop Fryslân en viert dan ook haar schrijversjubileum. Verder komen in de televisie-uitzending verschillende Friese schrijvers aan het woord, en is er een muzikaal optreden van het duo Weima & van der Werf. 

Andere gasten zijn onder anderen Alex de Jager (directeur Afûk), Eveline Aendekerk (directeur CPNB) en Ad Peek (directeur Van der Velde Boekhandels). De uitzending begint om 20.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 1 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 8 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 22 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00