Afbeelding
Foto: Horeca Friesland

Friese horeca en cultuur wil elkaar versterken

Cultuur

Onder het motto 'Horeca en Cultuur Samen Sterker' gaan Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Fryslân) en de culturele wereld in Fryslân meer samen optrekken, met als doel zowel de artiesten meer podium te geven als de horecabedrijven een nog grotere aantrekkelijkheid uit te laten stralen. "We leven in een tijd dat corona de horeca een flinke slag heeft toegebracht. Naast de horecasector heeft ook de wereld van kunst, cultuur en theater flinke klappen opgelopen", zeggen organisator Corné van de Erve (horeca) en Ed van Dijk (cultuur).

Gezelligheid, culinair genot, kunst en cultuur in een omgeving van muziek en theater wordt in het nieuwe idee gecombineerd. Gasten worden getrakteerd op een nieuwe ontmoeting met beeldende kunst (exposities), een muzikaal menu, een klein of iets groter concert of een extra theatrale gang bij een diner of lunch of op het terras. Ook het kleine theater wordt in dit project zeker niet vergeten. Voor de optredende artiesten is het een nieuwe kans met publiek op te treden en voor de horecabedrijven biedt het mogelijkheden cultuur en culinair nog meer te verenigen.

Musici en theatermakers kunnen zich gratis aanmelden
Musici en theatermakers kunnen zich per mail gratis aanmelden bij culturele organisator Art Connection, met vermelding van de nodige achtergrondinformatie. Omdat zowel de horeca locaties zeer verschillend zijn en ook het artiestenaanbod zeer uiteenlopend is, kan iedere artiest uit ieder genre zich aanmelden. Van klassieke musici (piano, kwartetten, kleine ensembles), jazzgroepen tot het populaire Nederlandse lied, alsmede theaterartiesten.

Op de website van Art Connection (www.artconnectionexpo.nl bij ‘Cultuur en muziekbank’) komt vanaf 1 oktober een lijst met belangstellende horecabedrijven en een lijst met musici te staan. De horecabedrijven nemen dan geheel zelfstandig contact op met de artiest. Art Connection is alleen het podium, de verbindende factor en houdt zich dan ook geheel buiten de onderlinge afspraken tussen artiest en locatie. Alleen op verzoek kan geassisteerd worden. Inschrijven is geheel gratis. Met zowel gemeente als provincie worden gesprekken gevoerd om het project te ondersteunen.

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00