Friese voorronde van de Metal Battle met metal market in Iduna | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
vrijdag 22 januari, 2021 05:10
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Friese voorronde van de Metal Battle met metal market in Iduna

  Cultuur

DRACHTEN - Zondag 23 februari vindt in Poppodium Iduna de Friese voorronde van de Metal Battle plaats. Tijdens deze voorronde strijden vier Friese bands om een speelplek op Dokk'em finale plek en een finale plek in de Metal Battle. Deze voorronde wordt gecombineerd met een metalmarket; in de kleine zaal kunnen liefhebbers van metal en verwante genres hun hart ophalen door bij diverse standhouders op zoek te gaan naar interessante cd's, vinyl en merchandise.


De Metal Battle is de grootste underground bandcontest gericht op metal muziek in Nederland. In maar diverse voorronden strijden in totaal meer dan 50 bands voor een optreden op Wacken Open Air.

Deze zondag zullen vier Friese bands het tegen elkaar opnemen om kans te maken op een speelplek op Dokk'em Open Air en een finaleplek in de Metal Battle. Deelnemende bands zijn de Dokkumse metalband Atmoran, metalband Oltas uit de Friese Wouden, de Gronings/Friese punk/hardcore formatie RC Sullivan en Leeuwarder deathcore band Oceans Turn Red.

Tegelijkertijd vindt dn de kleine zaal van Iduna een metalmarket plaats. Tijdens de change-overs kan je heerlijk een middagje snuffelen tussen duizenden lp's, cd's en andere merchandise. Het aanbod zal groot en gevarieerd zijn, afkomstig van diverse professionele verkopers. Meer dan 40 meter aan metal, punk, hardcore en verwante stijlen! Of je nou net begint met het aanleggen van je verzameling of al een behoorlijke berg collectors items in je kast hebt staan: je vindt altijd wel wat van je gading.

Informatie

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten

Datum: zondag 23 februari 2020

Tijd: 14:00 – 19:00 uur

Toegang is gratis

Meer info: www.iduna.nl & www.metalbattle.nl

Meer berichten