zondag 12 juli, 2020 15:39
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Toneelvereniging De Trochsetters in hogere sferen

  Cultuur

SURHUISTERVEEN - Al sinds september zijn de spelers van toneelvereniging De Trochsetters druk bezig met het repeteren van het blijspel Himel op stelten. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom en overgezet in het Fries door Abele Krist en wordt zoals vanouds geregisseerd door Wieke Veenstra.

Het stuk gaat over de twee vriendinnen Henny en Petra die aankomen in de hemel. Nadat ze wat gewend zijn aan hun nieuwe situatie en kennis gemaakt hebben met elektricien Baukje besluiten ze een aantal aardse gewoontes in te voeren in de hemel. Wanneer de hemel meer op de aarde lijkt dan op de hemel besluiten de hemelbewoners in te grijpen. Natuurlijk zijn Henny, Petra en Baukje het hier niet mee eens, maar of de hemelleiding nog om te praten is!? Dat is nog maar de vraag.

Hoe dit allemaal afloopt is te zien op de zaterdagavonden 1, 8 en 15 februari. Het belooft weer een heel spektakel te worden. Tevens is er op 1 februari de traditionele seniorenmiddag voor alle 50+ van Achtkarspelen. Alle voorstellingen vinden plaats in de zaal van brasserie Kolkzicht te Surhuisterveen. De kaartverkoop start half januari. De kaarten zijn verkrijgbaar bij lectuurshop Schippers en Primera in Surhuisterveen. Kaarten voor de seniorenmiddag zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal. 

Meer berichten