Afbeelding

Instore concerttour Wiebe

Cultuur

Op zaterdag 26 oktober toert de band WIEBE langs diverse boekhandels om hun nieuwe album 'Y' te promoten. Tijdens deze zogenoemde instore concerttour is de band op maar liefst vijf verschillende locaties te zien en te horen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om het album te laten signeren.

De dag begint om 11.00 uur bij boekhandel Van der Velde in Groningen. Daarna volgen optredens bij boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen, boekhandel Van der Velde in Sneek, boekhandel Van der Velde in Leeuwarden en Boekhandel Burgum in Burgum.

Het nieuwe album 'Y'

Het nieuwe album 'Y' is meer dan alleen een album met muziek. Het zit namelijk in een bijzonder vormgegeven doos met daarin ook een aantekeningenboekje over het schrijfproces, boekjes met teksten en bladmuziek en nog enkele intieme elementen, die samen de nieuwste cd van WIEBE tot een bijzonder geheel maken. Op het album spelen ook het Frysk Jeugd Orkest en strijkkwartet Regina Forte mee.

Het begon allemaal twee jaar geleden, toen zanger Wiebe Kaspers te maken kreeg met liefdesverdriet. Zijn relatie ging na een lange periode plotseling uit. "As artyst, mar benammen as persoan woe ik wat mei dat fertriet. Om foarút te kommen en te ferwurkjen mei muzyk. Dat proses is no fertaald yn dit album en dêr binne wy hartstikke grutsk op", zo zegt Kaspers.

Afûk

Voor de Afûk is het ook echt iets nieuws, laat uitgever Ernst Bruinsma weten: "De útjouwerij fan de Afûk is in fêste wearde yn it literêre lânskip fan Fryslân. Mar sa no en dan besykje wy te eksperimintearjen mei nije foarmen. Dizze cd mei tekstboek fan Wiebe Kaspers en syn band, yn in skitterjende foarmjouwing fan Peter Boersma, is sa'n eksperimint. In ynspiraasje foar minsken dy't graach Frysk lêze."

Albumgegevens

Y Wiebe Kaspers (zang, toetsen), Florian den Hollander (bas) en Daan Slagter (drums), Producer: Nico Outhuijse, Vormgever: Peter Boersma, Verkoopprijs: € 20,-

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00