Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden.
Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden. Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Vaccinatiesoap

Column

Gelukkig zijn we ondertussen aardig gestegen op de vaccinatieladder van Europa en horen we eerder bij de koplopers dan bij de staartgroep. Toch kun je nog uren kletsen over het wel en wee van het Nederlands vaccinatieprogramma en alles wat er mee te maken heeft.

Ik heb ondertussen mijn moeder bijgestaan voor het maken van een afspraak. Ach de uitnodigingsbrief en de daarin genoemde informatie is duidelijk. Ik heb dus eerst getracht via de website een afspraak te maken. Tot mijn grote verbazing waren de voorgestelde afspraaklocaties in Drachten, Groningen en Sneek! Gaat niet goed was mijn gedachte, ze woont in Leeuwarden en het lijkt mij sterk dat in Leeuwarden geen vaccinatie gehaald kan worden. Voor de zekerheid maar even bellen. Idem dito. Waarom niet in Leeuwarden was mijn vraag. Ja, de agenda’s voor maart en april voor locatie Leeuwarden zijn gesloten. Geen vaccinatiemiddel, geen personeel of al vol. De verder behulpzame mevrouw aan de lijn wist het ook niet.

Uiteindelijk dan maar een afspraak in Drachten gemaakt. Tegelijk dacht ik aan al die ouderen, zoals mijn moeder, die 2x meer dan 60 km moeten reizen voor een prik op een zondag in een uithoek van Drachten. Dat moet toch anders kunnen?

Ach corona-chef Hugo de Jonge heeft geen eens een geldig ID op zak om te stemmen, terwijl dit voor iedere 14-plusser verplicht is. Als hij dat al niet kan organiseren hoe moet hij dan het vaccinatieproces in goede banen leiden.

Dan maar hopen dat we wel zo snel mogelijk een digitaal vaccinatiebewijs krijgen in Nederland en dat we dit niet afketsen omdat het zogenaamd ongelijkheid in de samenleving creëert. Hopelijk geen ellenlange discussie maar doorpakken. Kan ondernemend Nederland weer volledig open en heeft iedereen met een vaccinatie de mogelijkheid om de opgebouwde corona-stress van zich af te schudden.

Rijkele Dijkstra

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 6 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00