Drachtster Rindert de Jong werkt al meer dan vijftien jaar als zelfstandig architect en is verknocht aan het vak
Drachtster Rindert de Jong werkt al meer dan vijftien jaar als zelfstandig architect en is verknocht aan het vak Foto: eigen foto

Als architect maakt Drachtster Rindert de Jong woondromen werkelijkheid

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Uit onderzoek blijkt dat mensen die wonen in architectuur gemiddeld gelukkiger zijn. Toch durven veel mensen de stap niet aan, bang voor het proces of het prijskaartje van een architect. Rindert de Jong werkt in Drachten als architect bij Architectenburo de Jong en wil de laatste twijfels wegnemen: “Bij de architect betaal je voor je eigen droom. Jouw eigen, unieke woning op jouw eigen, unieke plekje. Je bent niet eens duurder uit.”

De Jong doet het architectenwerk inmiddels al meer dan vijftien jaar als zelfstandig architect en is verknocht aan het vak. Hij put energie uit het contact met de klant, maar dat is als architect ook heel belangrijk: “Je moet echt een klik met elkaar hebben,” legt hij uit, “want je gaat samen een heel traject in. Van de eerste ruwe schetsen naar de bouw van de woning en alles er tussen in. Als architect moet ik mijn klanten goed leren kennen. Zij moeten uiteindelijk in het huis wonen. Samen met de klant kijken we naar naar hun wensen en gewoonten; speelt de keuken een belangrijk deel in hun gezin of juist de woonkamer? Worden ze het liefst wakker met de zon of vinden ze het fijner om niet door de zon gewekt te worden?” Als architect regelt hij alles omtrent het ontwerp en de bouw van de woning. Dat gaat verder dan alleen de schetsen, ook de vergunningsaanvragen en de prijs- en contractvorming met de aannemer neemt hij voor zijn rekening.

Het proces wordt dus volledig ondersteunt door de architect, maar het prijskaartje dan? Volgens de Drachtster architect valt dat wel mee: “Wil je een eigen woning laten bouwen, dan moet je een keuze maken; ga je voor een aannemer of voor een architect. Bij een aannemer kies je voor een ontwerp die al in zijn la ligt, elke eigen wens die je daaraan wil toevoegen, kost meer geld. Bij de architect betaal je voor je eigen droom. Jouw eigen, unieke woning op jouw eigen, unieke plekje.”

De gemeente Smallingerland biedt binnenkort een groot aantal nieuwe vrije kavels aan. Architectenburo De Jong helpt u graag om uw woonwensen realiteit te maken. Ga voor meer informatie naar www.dejongarchitect.nl of bel met 06 2541 7341

De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 5 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00