Afbeelding

Binnen 2 dagen had Eatcounter de Drait een bezorgapp: “Je moet gelijk actie ondernemen”

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Op 16 april hoorde Hans Spoelstra, eigenaar van Eatcounter de Drait, dat hij de deuren van zijn restaurant moest gaan sluiten. Gelijk gingen bij hem de raderen draaien en binnen twee dagen stond zijn bezorgapp online: “Om eerlijk te zijn waren we er al langer mee bezig, maar het kwam er steeds niet van. Nu moest er vaart achter.”

Hans heeft het natuurlijk niet zelf gedaan, daar heeft hij zijn mannetje van Vivix Design voor, maar het is natuurlijk ongekend om zo snel een bezorgapp te realiseren. Toen op die maandag het slechte nieuws hem bereikte, zat hij wel even met zijn handen in haar: “Ik heb net een lease-bus aangeschaft, net een nieuwe keuken, de huur. Ik dacht wel even; hoe moet dat nou? Een deel van mijn inkomsten stopt, terwijl de maandlasten gewoon doorgaan.” 

Horeca-ondernemers worden misschien wel het hardste getroffen door de corona-crisis. Daarom moeten ze inventief zijn en snel handelen. Eatcounter de Drait was al wel een langere tijd bezig met het idee van een bezorgapp, maar het kwam er niet van. Door de maatregelen kwam er opeens vaart in: “Op den duur moet je wel met zoiets komen, maar tot nu toe was er nog geen echte noodzaak. Nu natuurlijk wel. Je moet gelijk actie ondernemen.”

Het is voor de klanten van Eatcounter de Drait wel even wennen, maar steeds meer mensen maken gebruik van de app. Daarnaast is de afhaal van Hans’ zaak natuurlijk wel gewoon open. Tijdens deze crisis is het extra belangrijk om lokale ondernemingen te steunen: “Als alles over is, wil je ook gewoon hier nog je patatje en je snacks bestellen. Veel mensen beseffen het niet, maar als voor ons alles stilstaat, dan weet ik niet of we onze deuren wel weer kunnen openen als alles is overgewaaid.” 

Tot nu toe bezorgen de medewerkers van Eatcounter de Drait alles per auto maar ze kijken ook al naar een scootertje. Dat zit allemaal nog in het vat, maar zeker is wel dat de bezorgapp ook na de crisis blijft bestaan. 

Via de bezorgapp, maar natuurlijk ook in de afhaal, kun je kennis maken met de vernieuwde kaart van Eatcounter de Drait: “We maken nu zelf onze eigen ambachtelijke frieten. Die kun je combineren met onze heerlijke toppings. Denk dan aan de bekende (en beruchte) kapsalon, rendang of een topping met haaspuntjes.” Eatcounter de Drait gaat ook regelmatig samenwerkingen aan met andere lokale ondernemingen. De ambachtelijk burgers bijvoorbeeld, met natuurdesembroodjes van Bakkerij Tjoelker. Of probeer de Noarder Dragster Burger met biermayonaise, een unieke samenwerking met brouwerij Noarder Dragster (waarvan je de biertjes natuurlijk mee kan bestellen). De kaart, online te bekijken, is overigens ook tot stand gekomen met de hulp van Het Spijshuys te Boornbergum.

Benieuwd geworden? Op www.eatcounterdedrait.nl vind je de gehele nieuwe kaart en kun je alvast bestellen. Eet smakelijk!

Klik hier om naar de website te gaan

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 7 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00