Afbeelding

Leer alles over gezond koken met Mama Mascha

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Al zeven jaar geeft Mascha Perquin van Mama Mascha kookworkshops in haar foodtruck om schoolkinderen, bedrijven en geïnteresseerden te onderwijzen in de gezonde keuken. Nu ze haar nieuwe pand op bedrijventerrein West in Leeuwarden heeft betreden kan ze haar kook- en kennisworkshops ook in haar eigen kookstudio geven.

"Op ons nieuwe plekje hebben we alles bij elkaar," vertelt Mascha Perquin, "Een volledig uitgeruste kookstudio voor de workshops, een kantoor en een ruime opslag, waar ik onder andere de foodtruck kwijt kan."

Foodtruck

Al zeven jaar geeft Mascha kookworkshops in haar foodtruck, vooral gericht op gezond koken. "We werken veel met groente. Veel mensen weten wel dat het aanbevolen is om dagelijks 250 gram groente te eten, maar lang niet iedereen haalt dat. Veel mensen vinden groente niet echt lekker of weten niet goed wat ze ermee moeten doen. Daarom zie je dat in de afgelopen vijftig jaar vlees het belangrijkste deel van een maaltijd is geworden."

Maar vlees is niet echt goed voor het milieu. "Ik ben niet tegen vlees of zuivel, integendeel, maar ik vind wel dat we wel wat kunnen minderen. Daarom staat groente tijdens mijn workshops centraal en gebruiken we vlees meer als 'accessoire'."

Met haar foodtruck bezoekt Mascha regelmatig scholen en bedrijven. "Je ziet dat gezondheid en welzijn steeds belangrijkere thema's worden op de werkvloer," legt Mascha uit, "We moeten steeds langer werken en het is belangrijk dat we dat gezond en fit blijven doen."

AVS diëtisten

Mama Mascha werkt samen met AVS diëtisten. Een goede combinatie, vindt Mascha: "Mensen die bij de diëtist naar de diëtist gaan hebben soms behoefte aan wat praktische informatie. Tijdens een (kennis-)workshop kan ik ze handvaten geven om gezond te gaan koken. Andersom werkt het natuurlijk ook. Als een klant van mij behoefte heeft aan een gesprek met de diëtist, dan is die link zo gemaakt."

In januari beginnen Mama Mascha en AVS diëtisten aan een mooi project. "Tijdens het traject leren de deelnemers meer over koolhydraatarm eten. Bij AVS diëtisten krijgen ze persoonlijke begeleiding en advies en bij mij kunnen ze terecht voor een kook- en kennisworkshop. Ze krijgen dan ook weekmenu's mee naar huis, zodat ze ook thuis aan de slag kunnen met een koolhydraatarm dieet."

Wilt u een workshop boeken in de kookstudio of de foodtruck? Bezoek dan de website voor meer informatie!

www.foodtruckmamamascha.nl/ l mascha@foodtruckmamamascha.nl l 06-31927132

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00