Afbeelding

Bewoners overhandigen plannen Oudega

Algemeen

OUDEGA- Op vrijdag 1 november hebben bewoners uit Oudega de toekomstplannen voor hun dorp en het havengebied gepresenteerd. Deze plannen zijn gebundeld in het Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega. Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder en wethouder Robert Bakker kregen de eerste exemplaren.

Het Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega is onderdeel van de ontwikkeling van Oudega aan het Water. Het is tot stand gekomen door een samenwerking tussen dorpsbewoners, gemeente Smallingerland en provincie Fryslân.

Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega

Het plan geeft richting aan hoe het dorp aankijkt tegen het toekomstige dorpsplein en het havengebied. Belangrijke onderdelen zijn de sloop van de voormalige zuivelfabriek en de aanleg van nieuw water. Het Masterplan sluit aan bij de ambities van provincie Fryslân op het gebied van recreatie en leefbaarheid van het dorp. "Complimenten aan de bewoners voor hun tomeloze inzet en betrokkenheid bij het maken van zo'n plan", aldus Fokkens-Kelder. Wethouder Bakker sloot zich hierbij aan.

Vervolg

In totaal is er voor Oudega aan het Water 17 miljoen euro beschikbaar gesteld door provincie Fryslân, gemeente Smallingerland en Wetterskip Fryslân. Daarnaast heeft de gemeente nog een miljoen beschikbaar gesteld voor de aankoop en sloop van de zuivelfabriek en de herinrichting van het dorpsplein. Het Ontwerp Masterplan Waterfront Oudega wordt ter besluitvorming voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten (provincie) en het college van burgemeester en wethouders (gemeente). Vervolgens gaat het initiatief naar de gemeenteraad.

Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 16 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00