Afbeelding

Hét culturele festival van Smallingerland

Algemeen

DRACHTEN - Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei Producties. Dit jaar staat hét culturele festival van Smallingerland opnieuw vier dagen in het teken van muziek, theater en opvallende ontmoetingen. Van 27 tot en met 30 juni kunt u in Smallingerland (vooral in Drachten) genieten van circusacts, toneel, experimenteel theater, kindervoorstellingen, straattheater en nog veel meer om u nu alvast op te verheugen.

Een groot aantal voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium in het Slingepark in Drachten zijn gratis toegankelijk. Op dat hoofdpodium stonden in de voorbije jaren niet de minste namen. Kensington, Chef'Special, De Staat en Kraantje Pappie bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten meer dan dertigduizend mensen het zomerse festival, dat mede mogelijk is dankzij de inzet van ruim honderd vrijwilligers.

Ook voor kinderen
Het festivalprogramma is zeer gevarieerd. Van Oudega, De Veenhoop en Eastermar tot Drachten: Smallingerland is gedurende vier dagen het culturele epicentrum van de provincie. Ook voor kinderen is tijdens Simmerdeis veel te beleven. Er zijn verschillende attracties en activiteiten, zoals een zweefmolen, uitdagende waterballen en een toffe knutselkeet.

Op zondag bijvoorbeeld maken kinderen tijdens de voorstelling Pikefel (5+) mee hoe twee onderzoekers in een laboratorium spannende experimenten uitvoeren met muziek en geluiden. Welke geluiden maken ons bang en welke geluiden laten ons lachen? En in de Tuin der Zintuigen kunnen kinderen hun zintuigen laten prikkelen.

Foodtrucks
Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Tal van foodtrucks serveren bezoekers de lekkerste (duurzame) gerechten. U vindt de veelkleurige busjes en caravans, mobiele barbecues en omgebouwde bakfietsen in het Slingepark. Pizza, churros, wraps, bijzondere koffie: u kunt te kust en te keur.

Duurzaam festival
Simmerdeis beoogt een duurzaam festival te zijn. En dan gaat het niet alleen om bijvoorbeeld bewust omgaan met waterverbruik, stroomgebruik en gescheiden afval inzamelen. Minstens even belangrijk is nadenken over de duurzame samenleving en over hoe wij met elkaar omgaan. Het thema 'duurzaamheid' is daarom terug te zien in het programma en tijdens het festival zelf.

Benieuwd naar het programma van Simmerdeis? Op www.simmerdeis.nl vindt u een handig overzicht van alle activiteiten en algemene informatie.

De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 5 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00