Afbeelding

Verloskundigenpraktijk Wolkom breidt uit met haar diensten

Algemeen

Verloskundigenpraktijk Wolkom breidt sinds dit jaar haar diensten verder uit, met het aanbieden van een speciaal anticonceptie spreekuur aan de Úthof in Drachten. "Als aanvulling op de verloskundige zorg, bij de verloskundige die je al kent, denken wij dat er zeker behoefte aan is", zegt Tineke Elzinga, die samen met Klaske Lyklema en Pietie de Groot verantwoordelijk is voor de gang van zaken van de verloskundigenpraktijk die behalve vanuit Drachten ook vanuit Surhuisterveen en Harkema werkzaam is.

Tineke: "Wij blijven ambitieus, Daarom zijn we dit jaar bijvoorbeeld met het anticonceptie spreekuur gestart. Vrouwen kunnen per 1 augustus bij ons aan de Úthof in Drachten terecht voor advies, een recept voor de pil of een spiraaltje. Dat kan ook nog steeds wel bij een gynaecoloog of huisarts, maar we hebben gemerkt dat vrouwen het prettig vinden als je voor deze zorg bij een verloskundige terecht kunt."

Ervaringen delen met  'Centering Pregnancy'
Sinds twee jaar kun je bij de praktijk terecht voor 'Centering Pregnancy: hier ontmoet je andere zwangere vrouwen. Je kunt met hen ervaringen delen en zo nodig kunnen jullie elkaar ondersteunen. Het kan fijn zijn om te horen dat je niet de enige bent met bepaalde klachten of onzekerheden. Bovendien kan het een begin zijn van nieuwe levenslange vriendschappen. De afspraken zijn voor alle negen bijeenkomsten tijdens de zwangerschap zijn al ruim van tevoren bekend.

"Die groepen bestaan meestal uit acht tot tien zwangere vrouwen. We controleren hen individueel, daarnaast kunnen ze in een andere ruimte met de anderen praten. Bij elke bijeenkomst staat er een thema centraal. Dat varieert van voeding en leefstijl, bevalling en kraamtijd, tot hoe je omgaat met het ouderschap."

Voldoening uit persoonlijke begeleiding
Klaske, Tineke en Pietie zijn zich bewust dat zij deel mogen uitmaken van een bijzondere levensfase. Tineke: "Het grote wonder van de geboorte van een nieuw leven. Het is en blijft bijzonder en intens om een zwangerschap van begin tot eind mee te maken en te begeleiden. Ook de kraamweek is speciaal om te mogen begeleiden, dan zie je hoe mensen hun pasgeboren baby leren kennen én elkaar leren kennen in de rol van jonge ouder."

Ze vervolgt: "Ik vind het zelf altijd fijn om daar waar nodig begeleiding te geven. Dat is een gevoel en ik ben er altijd op gericht om die persoonlijke steun te geven die mensen nodig hebben, toegespitst op hun leven. Dat geeft ontzettend veel voldoening."

Mee in de flow
Als Klaske, Pietie en Tineke door bijscholing, vakantie of ziekte zelf de verloskundige zorg niet kunnen verlenen, vallen Annemieke Stellingwerf en Vivian Bruins als waarneemsters voor hen in. Op deze manier kunnen de verloskundigen van Wolkom 24 uur per dag zorg verlenen. "Wij hebben naast onze liefde voor de verloskunde ook een gezin, dit werk vraagt ook van het thuisfront de nodige flexibiliteit. Gelukkig gaat iedereen in de flow mee wanneer we soms bij nacht en ontij op pad moeten." 

Zorgaanbod dicht bij huis
De verloskundigenprakijk heeft drie spreekuurlocaties, aan de Uthof 7a in Drachten (hoofdlocatie), B.J. Schurerweg 2-12 in Surhuisterveen en Nijebourren 40 in Harkema. Hierdoor is het voor elke zwangere mogelijk om dichtbij huis verloskundige zorg aangeboden te krijgen.

Verloskundigenpraktijk Wolkom Drachten
Uthof 7A, 9202 HL Drachten

Verloskundigenpraktijk Wolkom Surhuisterveen
B.J. Schurerweg 2-12 , 9231 CE Surhuisterveen

Bereikbaar op: T. (0512) 540 510
E. info@verloskundigenpraktijkwolkom.nl
W. www.verloskundigenpraktijkwolkom.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00