Afbeelding

Smallingerland zet stevig in op dienstverlening

Algemeen

DRACHTEN – Dienstverlening is de kerntaak van de gemeente Smallingerland en vormt daarmee het motorblok van de ambtelijke organisatie. De gemeente zet daarom de komende jaren stevig in op het versterken van de dienstverlening.

Onlangs stelde de gemeenteraad de dienstverleningsvisie vast, waarin Smallingerland de richting bepaalt voor haar rol als dienstverlener én als samenwerkingspartner in complexe processen met de omgeving. Smallingerland wil een proactieve, flexibele organisatie zijn die zich blijvend ontwikkelt.

Flinke impuls

Naast het vaststellen van de visie ‘Dienstverlening en samenwerking als kader’ steunt de raad het plan waarmee de organisatie de dienstverlening wil versterken. De gemeenteraad besloot om 1,3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de eerste kosten in 2019. Hoewel de gemeente op veel gebieden goed presteert, zijn ook veel verbeteringen mogelijk. Daar wil zij versneld een flinke impuls aan geven.

Cultuuromslag

De rol van gemeenten als dienstverlener en samenwerkingspartner wordt steeds complexer en de samenleving verandert snel. Smallingerland wil een gemeente zijn waar inwoners en ondernemers graag mee in contact komen en zich gehoord en geholpen voelen. Daartoe is doorlopend afstemming met de omgeving nodig. Dit vraagt om een organisatie met een meer integrale aanpak, andere manieren van werken en een cultuuromslag: een cultuur waarin luisteren, durven en leren de basis vormen.

Lenige manier van werken

Gemeente Smallingerland kiest voor een grondige aanpak over de volle breedte van de organisatie. Het plan richt zich op het versterken van klantcontact (gastvrij en meedenkend) en het verlenen van maatwerk, efficiënter en effectiever werken en meer werken vanuit de omgeving (die steeds complexer wordt en daarom om andere werkwijzen vraagt). Op dit moment bouwt de gemeente ook aan een nieuwe organisatiestructuur, die onder andere tot doel heeft een lenige manier van (samen)werken te ondersteunen. Het versterken van de dienstverlening sluit hierop aan.

Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00