Afbeelding

Nij Smellinghe organiseert de schoonmaak vanaf 2020 zelf

Algemeen

DRACHTEN - Ziekenhuis Nij Smellinghe neemt op 1 januari 2020 zo'n 70 schoonmaakmedewerkers in dienst om de schoonmaak van het Drachtster ziekenhuis in eigen beheer te kunnen organiseren. Deze schoonmaakmedewerkers werken vanuit schoonmaakbedrijf CSU al in Nij Smellinghe en worden overgenomen. Nij Smellinghe haalt met dit strategisch besluit specialistische kennis van ziekenhuisschoonmaak in huis en krijgt meer grip op de aansturing en doorontwikkeling van de kwaliteit van schoonmaak. Zo bouwt Nij Smellinghe aan een duurzame toekomst.

Het schoonmaken van een ziekenhuis is vakmanschap en heeft direct invloed op de patiëntenzorg. Expertise op het gebied van hygiëne en infectiepreventie is essentieel om besmettingen en infecties te voorkomen of, wanneer nodig, in te perken. Vanaf 2020 beschikt Nij Smellinghe zelf over alle benodigde en waardevolle kennis. Daardoor gaan we de kwaliteit van schoonmaak en daarmee de veiligheid van patiëntenzorg continu ontwikkelen.

"Het ziekenhuis neemt regie op de aansturing en doorontwikkeling van de schoonmaak en geeft de schoonmaakmedewerkers de kans om hun expertise verder te ontwikkelen. Ziekenhuiszorg wordt steeds complexer. Juiste schoonmaak op het juiste moment is hierbij cruciaal. Bijvoorbeeld op het gebied van specialistische kennis met betrekking tot het steriel maken van een operatiekamer", aldus directeur Bedrijf & Gebouwen Folkert Brouwers. "Schoonmaak heeft direct invloed op de patiëntenzorg, daarom is het noodzakelijk hierover zelf kennis en expertise te ontwikkelen. We kunnen beter aansluiten bij de protocollen, werkwijzen en specifieke behoeften in Nij Smellinghe en verder bouwen aan onze duurzame toekomst."

Zo'n 70 nieuwe collega's
Nij Smellinghe neemt de medewerkers, inclusief operationele leiding, over die al in Nij Smellinghe zijn gedetacheerd. De overname vindt plaats in goed overleg met de huidige schoonmaakorganisatie en conform de Wet Overgang van Onderneming. Dit betekent dat de contractafspraken met de werknemers en arbeidsvoorwaarden in stand blijven of verbeteren.

Brouwers: "Een groot aantal schoonmaakmedewerkers werkt al jaren in Nij Smellinghe. Het zijn vakmensen. Zij voelen al als naaste collega's. We zijn blij dat dit nu ook geformaliseerd is."

Aantrekkelijke werkgever
Met het in dienst nemen van de schoonmaakmedewerkers vergroot Nij Smellinghe haar maatschappelijke rol in de regio. In augustus 2019 is Nij Smellinghe uitgeroepen tot één van de populairste werkgevers in Friesland (top 3). Wij zijn een aantrekkelijke werkgever voor een grote groep mensen in de regio. Binnen Nij Smellinghe werken momenteel 1.500 medewerkers, 126 specialisten en 150 vrijwilligers met hart voor de mens, de zorg en de gemeenschap. 1 januari 2020 verwelkomen wij onze nieuwe collega's.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 11 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00