Adonis Sportacrobatiek is 'Club van de Week' en ontvangt een eenmalige extra bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij
Adonis Sportacrobatiek is 'Club van de Week' en ontvangt een eenmalige extra bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij Foto: Bastiaan Musscher

Adonis Sportacrobatiek uit Drachten is ‘Club van de Week’ en gaat voor nieuwe verende vloer

Algemeen

DRACHTEN – Groot feest voor Adonis Sportacrobatiek! De vereniging (met vestigingen in Drachten, Groningen en Leek) werd afgelopen vrijdag benoemd tot 'Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. Met het geld gaat Adonis Sportacrobatiek voor alle drie de locaties nieuwe materialen aanschaffen en een verende vloer laten leggen, zodat clubleden veilig kunnen sporten zonder het risico een blessure op te lopen.

Riëtte Sikkema van Adonis Sportacrobatiek: "Dit is een prachtige verrassing! We zagen het bericht van de VriendenLoterij toevallig voorbijkomen en hebben ons toen opgegeven. We geloofden niet dat we de titel daadwerkelijk binnen konden slepen, maar niets is minder waar! We hebben net een nieuwe vestiging geopend in Groningen en moeten hier nog een verende vloer laten leggen. Ook de vloeren op onze andere locaties zijn aan vervanging toe. Met de nieuwe vloeren waarborgen we de kwaliteit en veiligheid van onze trainingen voor de komende tien jaar. We zijn dus heel blij met deze bijdrage!"

'Club van de Week'

Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel 'Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 540.000 deelnemers mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen jaarlijks een bijdrage.

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl

Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 13 minuten geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen gisteren
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00