Afbeelding

Folkkoor Rolling Home bestaat 25 jaar

Algemeen

Friese folkkoor Rolling Home uit Sneek bestaat dit jaar exact een kwart eeuw. Om dat te vieren gaat Rolling Home vanaf september op verschillende locaties in onze provincie optreden, ieder keer met een bekende Friese artiest zoals onder andere Gurbe Douwstra.

Op zaterdag 14 september treedt het op in MFC De Kaap in Stavoren vanaf 20.00 uur, op zondag 29 september vanaf 15.00 uur in Bloemketerp in Franeker, op 13 oktober vanaf 15.00 uur in Jouster partycentrum It Haske en op 26 oktober vanaf 20.00 uur in MFC It Maskelyn in Hurdegaryp.

Concert voor goed doel
In de maand november viert het Folkkoor het jubileumfeest op verschillende locaties in Sneek met verschillende artiesten. Het geheel wordt afgesloten met het jaarlijkse oliebollenconcert, dit keer in het theater van Sneek met als gasten Piter Wilkens en Griet Wiersma. Het Oliebollenconcert wordt gepresenteerd door Roelof Louwsma van Omrop Fryslân en de gehele entree opbrengst gaat naar een
goed doel.

Ierland en Schotland
Rolling Home is van oorsprong een shantykoor. Zo'n tien jaar geleden is het koor overgestapt naar een repertoire van folk-liederen, met de meeste liederen uit Ierland en Schotland.

Ooit met Dubliners in Carré
Het koor geniet sindsdien grote bekendheid in de folkwereld. Rolling Home verzorgt optredens in eigen land, maar is ook al in Denemarken, Duitsland, Engeland en Schotland aan het optreden geweest.

Hoogtepunt
Eén van de hoogtepunten uit het verleden is een optreden met de wereldbekende Ierse folkband The Dubliners in theater Carré in Amsterdam.  Het koor is ook trots op het feit dat het onder meer met een groot interview in de Leeuwarder Courant heeft gestaan naar aanleiding van de show met de legendarische Rients Gratema. 

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 13 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00