Afbeelding

Vignet Gezonde school voor Montessorischool De Plotter

Algemeen

DRACHTEN - De komende drie jaar mag Montessorischool De Plotter in Drachten zich een Gezonde School noemen. Directeur Ineke Schouwstra ontving maandag 2 september jl. uit handen van wethouder Piet de Ruiter het Gezonde Schoolvignet met als themacertificaat 'Milieu en Natuur'. De Plotter is hiermee de eerste school in Smallingerland die dit themacertificaat ontvangt. De wethouder gaf bij de uitreiking een kruiwagen met gereedschap cadeau voor het behalen van het vignet. Bovendien kregen alle leerlingen een bloembol mee naar huis. In Smallingerland zet de gemeente vanuit de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) al jaren in op het onderdeel de Gezonde School. Er zijn al ruim 20 scholen bezig met de Gezonde Schoolaanpak, waarvan inmiddels 14 scholen een of meerdere themacertificaten hebben gehaald.

Eerste themacertificaat 'Milieu en Natuur' in Smallingerland
Montessorischool De Plotter heeft als eerste school in Friesland een themacertificaat op gebied van natuur en milieu gekregen. Er is in het afgelopen jaar extra aandacht besteed aan het binnenmilieu van de school, de schooltuin en de schoolomgeving. Ook het beperken en het afscheiden van afval en het volgen van de kringlopen in de natuur spelen een belangrijke rol. Het certificaat 'Milieu en Natuur' sluit goed aan bij de visie en missie van het Montessorionderwijs. De nadruk ligt op het besef dat wij mensen onderdeel zijn van het grote geheel en ons bewust moeten zijn van onze verantwoordelijkheid voor onze aarde. Met aanvullende financiële middelen zijn lesmaterialen aangeschaft waardoor de lessen in dit kosmisch onderwijs door kunnen gaan.

Vignet Gezonde School
Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Gezonde School-thema's zijn: Bewegen en sport, Voeding, Welbevinden, Roken en Alcohol, Relaties en seksualiteit, Fysieke veiligheid, Milieu en Natuur, Mediawijsheid en Hygiëne. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich drie jaar een Gezonde School noemen.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)
Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente Smallingerland aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging op een positieve manier onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Het streven is om vanuit JOGG alle activiteiten met elkaar te verbinden, te versterken en te borgen.

Afbeelding
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 42 minuten geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 20 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00