Afbeelding

Gratis theateravond 'Puber in huis? Een toer! op 10 oktober in De Lawei

Algemeen

In de Week van de Opvoeding 2019 organiseert Carins de theateravond 'Puber in huis? Een toer!'. Deze gratis theatershow door Marina van der Wal is op donderdagavond 10 oktober om 20:00 uur in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Het belooft een avond te worden vol herkenning, humor en tips over het eeuwige gedoe rondom huiswerk, grenzen stellen, op tijd thuiskomen en loslaten. Marina is inmiddels voor veel ouders een bekende. Ze is regelmatig te horen en te zien in diverse radio- en tv-programma's. Als moeder van twee 'bijna-klaar-pubers' is ze co-auteur van meerdere boeken, waaronder de bestseller 'Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek'. Vanaf 19:15 uur en in de pauze is er een Infomarkt waar bezoekers vragen kunnen stellen over alles wat er komt kijken bij opvoeden van een (pre-)puber. De theateravond is bedoeld voor ouders met kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool of op het voortgezet onderwijs en voor professionals die met jongeren werken. Gratis tickets zijn verkrijgbaar via www.carins.nl/theateravond.

In de spagaat

Marina bespreekt in haar theatertoer op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers vaak zitten. Aan de ene kant hebben (pre-)pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kind. Aan de andere kant zie je dat (pre-)pubers, mede door de ontwikkeling van hun brein, juist duidelijke sturing nodig hebben. Op de Infomarkt in de foyer van Schouwburg de Lawei zijn vanaf 19:15 uur en in de pauze medewerkers aanwezig van organisaties die met jongeren werken. Hier kunnen bezoekers aan de theateravond 'Puber in huis? Een toer!' terecht voor alles rondom het opvoeden van pubers, zoals, relaties, seksualiteit, pesten, alcohol of drugs en vrije tijd.

Afbeelding
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 14 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00