Afbeelding

bericht voor de redactie

Algemeen

DRACHTEN – Sebastiaan Roelofs (39) is de nieuwe lijsttrekker voor de ChristenUnie Smallingerland. De leden stemden tijdens de ledenvergadering eind december in met zijn benoeming.

‘Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik heb gekregen van de leden. We hebben een sterk team en in het geloof dat God ons leidt, kijk ik met het volste vertrouwen naar de toekomst,’ aldus de nieuwe lijsttrekker.

Roelofs wil zich de komende jaren sterk maken voor een groen en duurzaam Smallingerland, waarin mensen zich echt thuis voelen. Dat vraagt om daadkrachtig en transparant bestuur en vooral ook om samenwerking met elkaar. ‘De samenleving maken we tenslotte samen’, aldus Roelofs.

Naast de benoeming van Roelofs als lijsttrekker is ook de volledige kandidatenlijst

vastgesteld. Huidige fractievoorzitter Jouke de Jong keert vanwege zijn ziekte niet terug in de raad, maar is nog wel lijstduwer. De top van de lijst is een mix van nieuwe en ervaren mensen, met op de tweede plaats Corrie Ponne, die overkomt van het CDA. Het ervaren raadslid Klaas van Veelen staat op nummer drie en zal maximaal 2 jaar de ChristenUnie in de raad vertegenwoordigen en daarna zijn taken overdragen. De top 5 wordt gecomplementeerd door nieuwkomer Wilhelm Cnossen en huidig steunfractielid Oeds van der Wijk.

Samen! Voor de bloei van Smallingerland 

Tijdens de ledenvergadering is ook het ChristenUnie programma voor de raadsperiode 2022-2026 vastgesteld. Met het programma ‘Samen! Voor de bloei van Smallingerland’ zet de ChristenUnie zich in voor een bloeiende gemeente. Dat begint bij een betrouwbaar bestuur dat doet wat het belooft en zijn zaken op orde heeft.

Klimaat en duurzaamheid zijn belangrijke speerpunten voor de ChristenUnie. ‘Dit is geen zaak die we aan de volgende generaties over kunnen laten, maar waar we nu voor in actie moeten komen’, stelt Roelofs. ‘Wij stimuleren daarom biodiversiteit, zorgen voor een snelle en daadkrachtige aanpak van de verduurzaming van huizen en gaan voor een versnelde toepassing van alternatieve energiebronnen.’ Om duurzame mobiliteit te stimuleren wil de ChristenUnie Smallingerland tot dé fietsgemeente van Friesland maken met een sluitend en veilig fietsnetwerk in de hele gemeente.

Ook wonen krijgt volop aandacht in het programma. Om wonen prettig, betaalbaar en klimaatvriendelijk te maken is overleg en samenwerking met bewoners cruciaal. De gemeente heeft de taak om enerzijds voor meer woningen te zorgen, en anderzijds de doorstroming op slimme en creatieve manieren te bevorderen.

De basis van een bloeiende samenleving is zorg voor elkaar. De ChristenUnie maakt zich sterk voor een inclusieve gemeente waar elke burger zich gehoord, gezien en gekend voelt; wanneer het goed met je gaat, maar ook als je zorg nodig hebt of tegen problemen aanloopt.

Vol vertrouwen

Voorzitter Aart Meiling is vol vertrouwen: ‘Met Sebastiaan en de andere kandidaten hebben we een team met een brede betrokkenheid bij en kennis van de Smallingerlandse samenleving. Met dit team kunnen we concreet en daadkrachtig werken aan een bloeiend Smallingerland.’

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 3 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 17 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 20 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00