Afbeelding
Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Vierde etappe ‘Karavaan van de Vriendschap’ rijdt door gemeente Smallingerland

Algemeen

Op vrijdag 7 januari start de vierde etappe van de ‘Karavaan van de Vriendschap’ en rijdt dan door de gemeente Smallingerland. Initiatiefnemer Simon Vuyk wil heel Friesland een bezoek brengen met zijn bakfiets. Hij fietst met onder andere troubadour Bruno Rummler en danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling elke eerste vrijdag van de maand door de provincie.

Onderweg staat vriendschap centraal. Spontane ontmoetingen worden afgewisseld met bezoekjes aan ouderencentra, buurthuizen of locaties voor kinderen, als antwoord op eenzaamheid in de maatschappij. Verhalen van vriendschap worden vastgelegd door de Afûk en meegenomen de wijde wereld in. Speciaal gehaakte ‘Bloemen van de Vriendschap’ worden doorgegeven.

Van Rottevalle naar Drachten

De vierde etappe van de Karavaan start vrijdag 7 januari om 9.30 uur in Rottevalle en rijdt dan via Opeinde naar Drachten, waar burgemeester Jan Rijpstra om 14.00 uur het ‘Pact van de Vriendschap’ ondertekent uit naam van de gemeente Smallingerland. In samenwerking met de gemeentedichter van Smallingerland, Mark Spijkers, wordt het ‘Gedicht van de Vriendschap’ voorgedragen. Onderweg worden verschillende mensen verrast met een kort bezoekje van de karavaan, met muziek, dans en poëzie. Vanwege de nu geldende maatregelen worden er bij deze etappe geen grotere bijeenkomsten gehouden.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00