Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Zangeres en promotor Froukje Kits test de Mercedes EQA250: “Ik vloog weg”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Voor Froukje Kits breekt nu net weer een heel drukke periode aan. De zangeres uit Leeuwarden mag eindelijk weer optreden. Ook is ze razend druk als boeker en promotor bij MBN Producties. Maar toen RondOm vandaag belde met de vraag of ze een paar dagen in de Mercedes EQA250 wilde rijden, twijfelde ze geen moment en maakte tijd vrij in haar agenda. “Wat een geweldige auto: alsof je over de weg zweeft.”

Froukje doet onder meer de marketing, promotie en boekingen voor Pink Floyd Project, Motel Westcoast, De Kast én natuurlijk voor haar eigen coverband Boulevard. “Het mag nu weer en dat is waanzinnig mooi. Ik heb het eerste optreden inmiddels achter de rug en dat was als vanouds. Echt heel fijn.” Froukje vertelt dat het een heftige tijd geweest is. “Alle mensen in de entertainmentindustrie zijn hard geraakt.” Maar veelzijdig als ze is, liet ze zich niet kisten door corona en ging tijdens de lockdown aan het werk als  personal shopper bij kledingwinkel Shoeby. “Dat doe ik nog steeds maar ik merk dat het steeds moeilijker wordt te combineren met mijn andere werk.”

Mooi dashboard

Het is een kwestie van goed plannen. Dat doet ze ook om haar tijdelijke Mercedes goed eigen te maken. “Ik heb samen met mijn dochter een rondje ringweg gereden, want die was ook gelijk enthousiast toen ze een foto zag. Het dashboard is alleen al een feestje met al die lichtjes en kleurtjes. Daarnaast is het alsof je over de weg zweeft.” Ze geeft toe dat ze even heeft moeten wennen aan het elektrisch rijden. “Je moet niet vergeten je linkervoet stil te houden want anders sta je abrupt stil. Maar als je eenmaal rijdt, voelt het fantastisch. Je zit hoog, de auto voelt robuust aan en als vrouw kan ik enorm genieten van het uitgebreide dashboard dat ik in twee dagen nooit helemaal heb kunnen ontdekken.”

“Het geeft een fijn gevoel dat je niks uitstoot”

Het uiterlijk van een auto is belangrijk voor Froukje. Ze geeft toe van de looks van de Mercedes EQA250 niet gelijk warm te worden. “Hij oogt wat sober. Maar de rijbeleving en de looks van binnen, maken dat ruimschoots goed. Ik ben ook enorm enthousiast geworden over het elektrisch rijden. Het geeft een fijn gevoel dat je niks uitstoot. Daarnaast rijdt het enorm soepel. Hij trekt snel op, dat heeft me af en toe wel verrast: dan vloog ik zo weg. Alles bij elkaar ben ik enorm onder de indruk van deze auto. Je zit comfortabel en het geeft me een warm en veilig gevoel. En hoewel hij er misschien niet heel flitsend uitziet van buiten, heeft die zoveel voordelen dat deze auto nu op mijn wensenlijstje staat.

Eindcijfer: 9

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 57 minuten geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 57 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00