Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Hûnekop-zanger Emiel Stoffers test de Range Rover Evoque: “Het was een hele ervaring, net Six-Flags”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Ondanks de coronacrisis heeft Hûnekop-zanger Emiel Stoffers alles behalve stilgezeten. Een aantal weken geleden ging Stjer, zijn Friese actiefilm, in première en is nu in bioscoop te zien. Een nieuwe ervaring voor de goedlachse Fries, net als het testen van een hypermoderne auto als de Range Rover Evoque. Een hele belevenis, want de nieuwste auto die Emiel ooit heeft gehad, “stamt uit 2004 ofzo”. Emiel vertelt over zijn ervaringen.

Emiel mag zijn auto ophalen bij De Reefhorst in Joure en begint direct al aan een nieuwe uitdaging. “Ik vroeg, waar is de sleutel?! Toen kwam ik er achter dat hij start met een knopje.” En dan kan de eerste rijervaring in de Range Rover Evoque echt beginnen. “Je drukt het gas in en dan gaat hij. Ik reed constant te snel, want in oude auto’s voel je dat hoe harder je gaat, hoe meer de boel begint te rammelen. Deze rammelt bij 180 nog niet. Het was net Six-Flags.” 

Moderne snufjes

De Range Rover Evoque is een hybride auto, met allerlei moderne snufjes. “Er zit een hele computer in met allemaal dingen, daar heb ik zelf geen studie van gemaakt. Hij doet ook dingen: als je bijvoorbeeld achteruit gaat, dan wijzen de spiegels ineens naar beneden. Dan zie ik de stoep wel, maar niet of er verkeer aan komt”, lacht Emiel. “Er zit wel een achteruitrijcamera in, maar ik voel me nog niet vertrouwd genoeg om daarop te vertrouwen.”

Wat dat betreft zijn andere functies belangrijker voor Emiel: “Het mooie is: alles doet het. De ramen gaan omhoog en naar beneden en er zit een airco in. Ik word zelf een beetje misselijk van zo’n nieuwe geur. Ik hou wel van het oude leer, dat er wat in gerookt is en dat de auto wat heeft geleefd. Ik kon ook geen asbak vinden!”, lacht Emiel grappend. 

Veel jaloerse reacties

Ondanks zijn eigen voorkeuren, heeft Emiel wel genoten van de rijervaring. “Ik zette voor de grap op Facebook dat ik hem voor mijn vrouw had gekocht, omdat ik nu allemaal royalties van de film heb binnengekregen. Veel mensen reageerden jaloers, met: wauw, ik wil ook zo’n auto. Ik kan wel begrijpen waarom mensen zo’n auto willen hebben, maar ik ben zelf niet zo materialistisch, dus het doet mij niet zoveel. Hij is wel 4x4. Ik heb hem nog niet kunnen testen op het land, maar het lijkt me heel leuk om off-road te gaan.”

Eindwaardering

Emiel vindt zichzelf niet geschikt om de auto een waardig cijfer te geven. “Maar ik kan me wel voorstellen dat zo’n auto een natte droom is voor mensen. Dus als je hem kan betalen, schaf hem aan!” Of Emiel zelf van plan is een Range Rover Evoque te kopen? “Misschien over 40 jaar, als hij belastingvrij is, haha.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00