Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

SC Cambuur-middenvelder Jamie Jacobs test de Skoda Enyaq iV: “Een futuristische familiewagen”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Hij is een groot talent bij SC Cambuur en scoort met regelmaat: middenvelder Jamie Jacobs. Ook in de Eredivisie is de geboren Purmerender op schot. Hij heeft inmiddels drie doelpunten en twee assists op zijn naam staan. Genoeg reden dus, om deze man een waardige auto te laten testen. Die krijgt hij in de vorm van de Skoda Enyaq. Jamie vertelt RondOm Vandaag over zijn ervaringen.

Jamie is na het ophalen van de auto bij Bourguignon direct onder de indruk van de Skoda Enyaq. “Wauw, wat een groot en mooi ding. Dit wordt een leuk weekendje”, luidt de eerste reactie van de voetballer. Van te voren heeft Jamie al een stukje over de auto gelezen in AutoWeek, maar zelf nog nooit elektrisch gereden. Dat was dus een nieuwe ervaring voor de middenvelder. “Het was wel even wennen, maar hij rijdt echt heerlijk. Normaal heb je een koppeling, maar daar heb je nu geen last meer van.”

Ideaal voor kleine afstanden

De voetballer heeft de auto voornamelijk gebruikt om kleine afstanden te overbruggen van- en naar het stadion. Maar is ook even naar zijn familie in Purmerend geweest. Opladen was voor deze reis niet nodig. “Volgens mij gaat de auto zo’n 350 kilometer mee op een volle accu. Dat is prima te doen, maar daarna moest ik hem wel weer even opladen. Gelukkig zit er een laadpaal aan het Cambuurplein en kon ik hem tijdens onze wedstrijd opladen. Hij stond toen op zo’n 40 procent en na het laden stond hij ongeveer weer op 90 procent. Bij kleine afstanden is de auto ideaal en comfortabel, maar voor grotere afstanden lijkt het mij toch lastiger. Dan kies ik toch nog voor een benzineauto. Puur omdat ik niet over het laden na wil hoeven denken” 

“Ik snap dat wanneer je een gezin hebt en je om het milieu geeft, dat de Skoda een heel goede keuze is.”

Een futuristische familiewagen

Volgens Jamie is de auto een ‘futuristische familiewagen’. “Hij is ruim, comfortabel en je legt er makkelijk afstanden mee af. Als je erin zit, dan zit je heerlijk rustig. Als je een weekendje ergens naartoe wilt of een lekker stukje wil rijden, dan is het echt ontspannen om zo’n auto te besturen. Ik snap  dat wanneer je een gezin hebt en je om het milieu geeft, dat deze Skoda dan een heel goede keuze is.”
Het meest opvallende vindt Jamie overigens de draaicirkel van de auto. “Ja, dat klinkt gek: maar hij kan heel ver insturen en dat is wel een toffe functie.”

Eindcijfer: 8

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 57 minuten geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 57 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00