Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Eduard Rekker aka De Fryske Vlogger test de Jaguar I-Pace e4: “Hy giet as de brânweer”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Met meer dan 10.000 abonnees op YouTube is Eduard Rekker, beter bekend als De Fryske Vlogger, flink aan de weg aan het timmeren in het Friese medialandschap. Met zijn laagdrempelige straatinterviews, brengt hij niet alleen de Friese taal onder de aandacht, maar brengt hij ook bijzondere verhalen tot uiting. En wat is nou een mooier verhaal dan het rijden in een gloednieuwe Jaguar I-Pace e4? Het was in zijn karakteristieke kreet: “Geweldich!”

Eduard heeft al eens eerder in een elektrische auto gezeten, maar nog nooit in gereden. De naam I-Pace zegt het eigenlijk al, maar dat ging met een behoorlijk snelheid. “Wat gie dat allerbeestachtich hurd hey”, lacht Eduard enthousiast. “Ik trape it pedaal yn en myn sus siet neist my, die duorre net iens te sjen, sa hurd gie it. De eachballen fleagen der sawat út.” 

Zou graag een elektrische auto willen

Eduard vindt de ervaring hartstikke leuk. Normaal gesproken rijdt Eduard in een benzine auto, zoals een VW Caddy of een Renault Talisman, maar nu hij een keer in de Jaguar I-Pace e4 heeft gereden, zou hij ook best graag een elektrische auto willen: “It moaie is, do hearst helemaal niks, mar do giest as de brânweer. It is gewoan moai spul.” 

Koop die t-shirts!

Er is echter nog wel een obstakel. “Do moast net ferjitte, dizze auto’s koste nij tink ik 75.000 euro. En in auto foar 75.000 euro: dat is in protte jild jer. Ik soe bêst in elektryske auto ha wolle, mar dan tink ik net dat it sa’n beest wurd as dit. Mar misschien dat ik De Fryske Vlogger noch wat mear oppompe kin en wat mear t-shirts ferkeapje”, lacht Eduard gekscherend. “Keapje dus foaral wat t-shirts op www.defryskevlogger.nl en wat wit ried ik asen ek yn sa’n auto.”

“Do hearst helemaal niks, mar do giest as de brânweer” 

In één woord: geweldich!

In één woord omschrijft Eduard de auto op zijn karakteristieke wijze: “geweldich”. Echter weet Eduard niet zeker of hij de auto in praktische zin aan zou schaffen. “Romte fyn ik wol belangryk. Troch de akku’s hast minder kofferbakrûmte. Dêrtroch is de auto wat minder op in gesin rjochte. Dat is wol in dinkje dat ik tink fan, as ik in elektryske auto ha wol, dan misschien wol iets grutter as dizze.” 

Eindwaardering

Als eindwaardering volop lof voor de Jaguar I-Pace e4: “Ik soe de auto in hiel goed cifer jaan, want it is gewoan in fantastyske auto om yn te riden. Mar dêr betellest ek foar natuurlik he. It feart ek fantastisch, do fleanst sa oer de heuvels hinne. Hy is super comfortabel.”

Eindcijfer: 9

Afbeelding
Afbeelding
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn gisteren
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00