Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Onderneemster Jenny Douwes test de Suzuki Vitara Hybride: “Dit was vroeger mijn droomauto”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

De meeste mensen kennen Jenny Douwes als ‘blokkeerfries’ maar deze vrouw staat ook al jaren haar mannetje als onderneemster van Douwes Materieel, een verhuurbedrijf voor voor hoogwerkers, verreikers, vorkheftrucks en ander bouwmaterieel. Daarnaast heeft ze een materieelservicebedrijf; Semteq Materieelservice. Ze is een beetje verknocht aan haar eigen Audi, maar wordt ook zeker enthousiast van de Suzuki Vitara Hybride die ze mag lenen van autodealer Strikwerda: “Het is een stoere auto om te zien.”

De Suzuki Vitara Hybride was lang de droomauto van Jenny Douwes. Op haar koelkast in haar studentenkamer had Douwes al een afbeelding van de klassieke Vitara: “Zo’n barbie-jeep, weet je wel. Dus toen ik hoorde dat ik nu eindelijk in deze auto mocht rijden, was ik heel blij, het had zo moeten zijn.” Natuurlijk ziet de Vitara die Douwes dit weekend mocht testen er wel even wat anders uit: “Een andere kleur en natuurlijk veel moderner.”

Deze Suzuki Vitara Hybride is uitgerust met de allernieuwste snufjes: “De meeste opties maken de auto een stuk veiliger, zoals de rijstrookondersteuning zodat je binnen de strepen blijft rijden en dodehoekdetectie. Veiligheid is voor mij erg belangrijk, en ik zie al die snufjes als een mooie vooruitgang.” 

Het is een stoere auto, vindt Douwes, al had ze de kleur van de auto (Solar Yellow & Black) liever anders gezien: “Oppervlakkig gezien viel de kleur mij wat tegen. Ik ben meer gecharmeerd van de donkere kleuren, zwart of blauw, of juist wit, maar ik snap het wel natuurlijk. Deze auto moet een beetje opvallen en dat doet hij zeker.”

Douwes rijdt in de hybride variant van de Vitara, de benzinemotor wordt bij lage snelheden en bij het accelereren ondersteund door een duurzame elektrische motor: “Daar merk je eigenlijk niets van. Beide motoren zijn even stil en rijden even goed. Af en toe zie je een teken op het dashboard, dan wordt de elektromotor opgeladen, bijvoorbeeld als je remt.”

De Vitara werd tijdens het weekend even goed op de proef gesteld door Douwes, ze nam hem mee naar Enkhuizen, naar een vriendin: “Die was ook enthousiast! Net als ik waardeerde ze de hoge zit.” Onderweg vanuit Drachten kon Douwes de auto op de snelweg uittesten: “Het is een comfortabele auto, zeker geschikt voor lange ritjes. Het enige minpuntje is dat de auto soms wat licht aanvoelde. Ik denk dat dat persoonlijke voorkeur is, mijn eigen auto is veel zwaarder, daar ben ik aan gewend.” Stiekem keek Douwes ook nog even naar de prijs: “Dat viel mij erg mee. Voor een mooie prijs heb je een complete, moderne en stoere auto. De prijskwaliteitverhouding is goed.”

Eindcijfer: 7,5

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00