Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Zanger Raynaud Ritsma test de Mustang Mach E: “Wat een nekkendraaier!”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Vangrail-zanger, presentator, fotograaf en programmamaker Raynaud Ritsma heeft eigenlijk niks met auto’s, maar geniet er stiekem toch van om de Mustang Mach E een weekend lang tot zijn beschikking te hebben. “Ik heb nog nooit zoveel bekijks gehad onderweg.”

Op zijn typische enthousiaste manier begint Raynaud te vertellen. “Dit was toch wel even andere koek. Deze Mustang is 100% elektrisch en het is is toch prachtig dat je dan geen uitstoot hebt. Bovendien trekt die enorm snel op: in een kleine vier seconden zat ik al op 120 km per uur. Ik kreeg er natte sokken van”, zegt hij lachend. “Ik ben geen snelle rijder, maar dit was toch wel erg lekker.”

Ruime kofferbak

De kersverse papa van Kars kijkt tegenwoordig met heel andere ogen naar auto’s dan tijdens de voorgaande testdag. “Een van de eerste dingen die ik vroeg was hoe de family fix werkte: want de Maxi-Cosi moest natuurlijk wel veilig staan. En net zo belangrijk: past de kinderwagen wel in de kofferbak? Ik kan je vertellen dat het hier allemaal makkelijk past. Maar toen wij onlangs voor een gezinsauto gingen kijken, vielen er veel af omdat er simpelweg te weinig ruimte was.” Dat probleem had hij met de Mustang niet.

“Al die kindjes kwamen en zeiden: meneer wat heeft u een mooie auto!”

Toen Raynaud gevraagd werd of  hij mee wilde doen aan de autotestdag vroeg hij specifiek om een dikke bak. “Nou dat heb ik geweten. Ik heb samen met een vriend en onze gitarist er mee gereden, maar de grootste test was ons eerste bezoekje met die kleine aan het consultatiebureau. Dat zit tegenover een school dus we trokken heel wat bekijks. Dit is echt een nekkendraaier hoor! Al die kindjes kwamen kijken en zeiden: meneer wat heeft u een mooie auto. Prachtig. Maar het mooie is dat het niet alleen een vette bak is. Hij ligt goed op de weg, heeft een makkelijke draaicirkel, heeft allemaal fijne slimmigheidjes, is stil en heeft bovendien een goed geluidssysteem. En het belangrijkste voor mij: je voelt je veilig in deze auto.”

Het elektrisch rijden is hem ook goed bevallen. Mede door de uitstraling. “Deze auto is gewoon vet en dat kan ik van de meeste elektrische auto’s niet zeggen. Dus als ik het budget zou hebben, zou ik deze zeker aanschaffen.”

Eindcijfer: 9,5

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt gisteren
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00