Afbeelding

Feestelijke opening bierbrouwerij Noarder Dragten en brasserie Onder de Brouwer

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Noarder Dragten en brasserie Onder de Brouwer openen 24 september officieel hun deuren aan de Oosterstraat 18 in Drachten. Door corona kon deze openingshandeling nog niet eerder plaatsvinden. Nu is het eindelijk zo ver! 

Op 24 september opent brouwer en mede-eigenaar van beide ondernemingen Johan de Jong samen met zijn team de deuren voor genodigden. Op 25 september vindt de feestelijke opening plaats voor alle belangstellenden uit Drachten en omstreken. 

Brouwerij Noarder Dragten bestaat al een flink aantal jaren. Ooit begonnen aan de Bolder groeide de wens om bierproeverijen te organiseren en gasten te kunnen ontvangen. Iets wat niet mogelijk was op die locatie. Een nieuw pand wordt gevonden aan de Oosterstraat pal naast slijterij Apen & Bieren. Deze onderneming wordt in 2018 opgericht door Gerwin Dokter, Wytze Tjepkema en ook door brouwer Johan de Jong. 

In 2020 gaat de Jong van start in zijn nieuw ingerichte brouwerij, gesitueerd in het pand waar ooit de bibliotheek gevestigd was. Voorbijgangers kunnen van de buitenkant de mooie tanks zien staan. Een bijzonder gezicht zo in het centrum van Drachten. De lijn eigen bieren krijgt op de nieuwe locatie een verbeterde kwaliteit met een nieuwe uitstraling en dito logo waarin een hoofdrol is weggelegd voor de Aap, helemaal in lijn met de slijterij een deur verderop. 

Niet lang daarna besluit de Jong samen met compagnon Tjepkema het leegstaande pand onder de brouwerij in te richten als brasserie en tevens proeflokaal. Een plek waar gasten kunnen genieten van de heerlijke eigen Noarder Dragten bieren. Daarnaast kan men terecht voor frisdranken, diverse likeuren, whisky’s, gins, maar natuurlijk ook voor goede koffie en thee. “Ook hebben we een menukaart met allerlei fijne hapjes, broodjes en maaltijden. Gasten kunnen plaatsnemen op ons gezellige terras of binnen, letterlijk Onder de Brouwer”, aldus de Jong. In de nabije toekomst worden er diverse proeverijen georganiseerd. Niet alleen toegespitst op bier, ook staan er voor onder andere whiskyliefhebbers proeverijen op stapel. 

De feestelijke opening op 25 september staat gepland van 14:00 tot 18:00 uur. “Graag leiden we u rond onder het genot van een hapje en een drankje”, besluit de brouwer.

Afbeelding
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 14 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 20 uur geleden
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Afbeelding
Voor eindexamen studeren in de bieb Educatie 12 apr, 15:00