Sfeervolle beelden van eerdere edities van het Oranjewoud Festival.
Sfeervolle beelden van eerdere edities van het Oranjewoud Festival. Foto: De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Majanka Fotografie en Lucas Kemper

Negende editie Oranjewoud Festival zit boordevol kwaliteit en verrassingen

Evenement

ORANJEWOUD – De negende editie van Oranjewoud Festival gaat dit jaar door, van 19 tot en met 22 augustus. Een grote groep (inter)nationale topmusici komt naar het Parklandschap Oranjewoud en het publiek kan daar als het moet makkelijk anderhalve meter afstand houden. Het vierdaagse evenement ziet er ook nu weer veelbelovend uit.

“Wij zijn flexibel en weerbaar”, zegt zakelijk directeur Dorien van Londen. Zij en haar team hebben er goed over nagedacht en alles voldoet aan de huidige coronamaatregelen. “Oranjewoud Festival is een festival waarbij het publiek zittend in de buitenlucht, met veel ruimte bovendien, van de muziek geniet. Dit kan dus ook op basis van de meest recente, aangescherpte regels gewoon doorgaan.”

‘Hard gewerkt dit jaar’

De negende editie ging vorig jaar niet door vanwege corona, maar dit jaar moet het zeker kunnen. “We hebben met zijn allen het afgelopen jaar heel hard gewerkt om het programma van Oranjewoud Festival zo aantrekkelijk mogelijk te maken en daarnaast ook zo te richten dat het voldoet aan alle mogelijke eisen”, zegt Dorien.

Dankzij dat harde werken wordt het tijdens het festival genieten. Genieten van de relaxte sfeer en de klassieke muziek door topmusici die van toegankelijke tot experimentele wijze het publiek meenemen op hun reis.


Indrukwekkende topmusici op Oranjewoudfestival

De lijst van topmusici is indrukwekkend groot, waardoor het mogelijk is om vier dagen lang van het krieken van de dag tot in de late van de nacht te kunnen blijven genieten. In 2021 zijn er maar liefst twee openingsconcerten, van de Londense vocale groep The Swingles en van het jazzpianoduo Becker & Krajenski. Ook de ‘Nacht van het Park’ ontbreekt dit jaar niet, om maar iets te noemen. De indrukwekkende line-up van (inter)nationale topmusici vind je op de website van het festival, via deze link: https://oranjewoudfestival.nl/nl/line-up. Daar lees je ook alles over de drie programmalijnen, met de namen Comfort Zone, Expedition Zone en de Play Zone. 

Heerlijke Comfort Zone

De Comfort Zone is helemaal ingericht op het genieten, met relaxte fauteuils, stoelen en banken voor de gasten/bezoekers, lekker wijntje erbij van de Oranjerie en genieten van het muzikale thema van dit jaar ‘De kracht van klassiek in de natuur’.

Vernieuwende Expedition Zone

In de Expedition Zone gaat het om wonderbaarlijke ervaringen, met experimentele klassieke muzikanten die nieuwe paden gaan bewandelen. Er zijn wandelpaden aangelegd zodat je als bezoeker ook zelf en op eigen wijze – ook op gepaste afstand van anderen in de buitenlucht – nieuwe paden kunt bewandelen en nieuwe wegen kunt inslaan. 

Play Zone voor alle leeftijden

De Play Zone is voor alle leeftijden, van piepjong tot stokoud. Alle onderdelen vinden plaats in de Overtuin. Vanaf 2022 kun je de Play Zone-programma’s overal tegenkomen.

Gratis concerten

De Play Zone bestaat uit De Proeftuin en de Rabo Kinderproeftuin met veel gratis concerten van bandjes, optredens van festivalmusici en uiteraard een gevarieerd aanbod van eten en drinken. De grote besloten tuin van ruim 64.000 vierkante meter wordt zo ingericht dat het voor iedereen veilig is. Voor de toegang tot de Overtuin en die gratis concerten moet je wel een gratis kaartje ‘kopen’ via de website, ook onderdeel van de coronamaatregelen. 

Je bent niet op het festival geweest als je De Proeftuin niet hebt bezocht. Je kunt er picknicken in het gras, naar muziek luisteren onder de bomen, eten, drinken, lachen en ontspannen. Je hoort er de leukste bands, wereldberoemde muzikanten én talenten van de toekomst.


Rabo Kinderproeftuin

Naast de supergezellige Proeftuin is er de Rabo Kinderproeftuin, een compleet eigen festival voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, maar grote mensen zijn ook welkom.

Testen voor Toegang

Dorien: “Wij hanteren de regels van Testen voor Toegang. Iedereen op het festivalterrein zal een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Lees www.oranjewoudfestival.nl/corona wat dit bewijs inhoudt en wat je daarvoor moet doen. Ook ontvangt iedereen met een kaartje altijd de laatste informatie.” Op die website vind je alles over hoe het Oranjewoud Festival de coronaregels vorm geeft, ook in samenwerking met de horeca: alles wordt coronaproof en met aandacht verzorgd. Dorien: “Zo maken we er samen een fantastisch én veilig festival van!”

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 23 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00