Afbeelding

De oudste groenteveiling ter wereld bezoeken? Kom naar Museum BroekerVeiling!

Cultuur

BroekerVeiling is een echt doe- en beleefmuseum voor jong en oud in een prachtige historische setting. Zelfs de originele veilingklok uit 1903 is er nog. Hier is het veilen bij afslag al in 1887 ontstaan. Ervaren hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep? Beleef bij Museum BroekerVeiling een superKOOL dagje uit!

Zelf varen in een authentieke koolvlet

Tijdens de rondvaart vertelt de kapitein het verhaal van de groente die verbouwd werd op de duizenden eilandjes die het gebied ooit rijk was. Maar het Rijk der Duizend Eilanden kun je ook zelf ontdekken. Huur een elektrische fluisterboot of kano en verken het gebied op eigen houtje. Onderweg kom je langs zwemwater en je kan natuurlijk heerlijk picknicken onderweg. Reserveren en meer informatie via www.zelfvaren.nl.

Heb jij de perfecte timing?

Voor museumbezoekers is de veiling nog steeds in gebruik. En jij mag mee bieden. Neem plaats in de veilingbanken, zie de schuit met groente het veilinghuis in varen en bied mee. Bied niet te vroeg, dan betaal je te veel. Druk je te laat, dan heb je niets!

Broodje Langedijk

In het restaurant kun je terecht voor heerlijke koffie, vers gebak en een uitgebreide lunchkaart. Maar probeer vooral eens het broodje Langedijk, een typisch broodje met worst en verse zuurkool uit Langedijk!

Met Tuinder Arie mee op ontdekkingstocht

Bezoek de exposities, beleef een veildag rond het jaar 1900, duik in de geschiedenis van het Rijk der Duizend Eilanden, volg de weg van de aardappels en bloemkolen van het land naar de klant en ga mee met tuinder Arie met een audiotour. De audiotour is verkrijgbaar in verschillende talen.

Knuffelen met onze dieren?

In samenwerking met kinderboerderij Jong Leven lopen op de eilanden van het museumterrein schapen, geiten, kippen, pauwen en konijnen rond. Vlakbij het speeltuintje lopen bovendien onze Bram en Betty, twee lieve varkens. Zij vinden het heerlijk om geaaid te worden, komen jullie ze bezoeken?

Klimmen en klauteren in de zomer

Tijdens de zomermaanden kan heerlijk komen spelen bij onze SuperKOOLe klim- en klauterroute door het binnen- en buitenterrein van het museum. Met attracties als een stoer vlot, klimwanden, een zolderhut, klauterbalk over het water en slootje springen zul je je niet vervelen. Maar kijk uit! Je kunt nat en vies worden! Kijk op www.broekerveiling.nl/evenementen

Een bereikbaar dagje weg

Wie met de auto komt volgt vanaf de ringweg Alkmaar de museumborden. Kom je met het openbaar vervoer? Dan brengt de bus je vanaf station Heerhugowaard tot aan de deur van Museum BroekerVeiling.

Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
0226 313 807
www.broekerveiling.nl

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 36 minuten geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 18 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00