Op vrijdag 2 juli werd het systeem alvast op een groot scherm getest.
Op vrijdag 2 juli werd het systeem alvast op een groot scherm getest. Foto: Samen Bereiken

Gezondheids-app bij Friese zorgorganisatie

Gezondheid

FRIESLAND - Naar aanleiding van de veranderende kijk op gezondheid door de corona-pandemie gaat zorgorganisatie Samen Bereiken op een nieuwe, digitale manier aan de slag om samen met de cliënten te werken aan hun gezondheid en welbevinden. Dat doet de zorgorganisatie met een speciale E-health app.

Samen Bereiken werkt met een E-health programma van Minddistrict waarin doelen worden omgezet in concrete stappen. Cliënten worden veel meer zelf eigenaar van hun proces in plaats van eigenaar van een probleem. Bij zorgorganisatie Samen Bereiken voeren cliënten samen met hun begeleider of coach doelen in. Die worden vertaald in modules die ze willen bereiken met betrekking tot hun gezondheid. 

Modules in de app om je te helpen met van alles

In de E-health app staan bijvoorbeeld modules om piekeren, angst en depressie beter onder controle te krijgen, actief en gezond te blijven, voor beter slapen, voor beter plannen, organiseren en concentreren, maar ook voor het krijgen van meer vertrouwen en het omgaan met gevoelens. De cliënten kunnen hun voortgang, maar ook tegenslagen bijhouden in een digitaal dagboek.

Vanaf 5 juli is de nieuwe app te gebruiken

Samen Bereiken hoopt met haar E-health aanbod cliënten te helpen zich gelukkiger en gezonder te voelen. De zorgorganisatie gaf vorig jaar aan alle cliënten een tablet zodat iedereen ook tijdens de corona-lockdown goed bereikbaar bleef. Deze tablet wordt nu ook gebruikt voor de E-health app. “Want”, zo vindt de organisatie: “Hardware moet geen belemmering zijn maar een middel”. Vanaf 5 juli kan iedere cliënt de nieuwe E-health app gebruiken.

Ook videogeprekken zijn mogelijk

Maar de app kan meer dan dat: het is eveneens een portal waarin medische en sociale dienstverleners gegevens met betrekking tot de cliënt met elkaar en de cliënt kunnen delen in een beveiligde omgeving. Ook videogesprekken zijn mogelijk binnen de beveiligde omgeving van de app. Daarmee neemt Samen Bereiken een nieuwe stap in helpen van haar cliënten op weg naar een gezonder leven.

Iedereen heeft eigen beeld over verbeteren gezondheid

Vrijdag 2 juli was de startbijeenkomst bij Samen Bereiken Dagbesteding in Ryptsjerk. Mensen met problemen hebben een beeld over hun eigen gezondheid. De meeste mensen hebben bij ‘gezond zijn’ vooral de associatie met niet ziek of geblesseerd zijn, maar in feite heeft iedereen een ander beeld van wanneer hij zich goed voelt en hoe hij zijn gezondheid kan verbeteren. De app sluit daar zoveel mogelijk bij aan.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00