Beitske eindigde in in het tweede WEC-weekend in Portimão als zesde.
Beitske eindigde in in het tweede WEC-weekend in Portimão als zesde. Foto: M. Melanie

Column Beitske: Ik heb een huis gekocht!!!

Column

Begin deze maand heb ik de handtekening onder het koopcontract van een huis gezet. Ik ben voor het eerst in het bezit van een eigen woning. Ik ben nog maar 26 dus dat is best een grote stap. En zeker in deze tijd waarin het voor millennials en starters heel moeilijk is om iets te kopen, begrijp ik best dat ik geluk heb. Maar ook ik kon niet zo maar een huis kopen hoor. Want ik heb ook een aantal keer naast het net gevist doordat er met enorme bedragen overboden werd. Achteraf maar goed ook, want dit huis is de mooiste van allemaal.

En nee, ik ga niet zoals veel Formule 1-coureurs in Monaco of Zwitserland wonen. Ik blijf gewoon in Sneek. Ik vind het mooi hier en heb ook nooit iets anders overwogen. Ik ben natuurlijk veel van huis dus wanneer je dan thuis bent, is het wel zo fijn om familie en vrienden in de buurt te hebben. En dat heb ik in Sneek.

Het is overigens niet voor het eerst dat ik op mezelf ga wonen. Ik heb toen ik 19 en 20 was en World Series by Renault reed twee jaar lang in Barcelona gewoond dus daar maak ik me geen zorgen over. En hoewel ik de laatste jaren weer bij mijn ouders woon, was dat ook op redelijk zelfstandige basis. Samen met mijn zusje woonde ik in het gastenverblijf. Natuurlijk ga ik haar en de honden missen. Ik zou ook graag een huisdier willen hebben. Katten lijkt me het leukst, maar aangezien ik zoveel weg ben is dat gewoon niet verantwoordelijk.

Want ook nu ben ik steeds in het buitenland. Ik heb al wel wat geklust in mijn nieuwe huis, maar tussendoor moet er ook geracet worden. Zo reden we in het tweede weekend van juni in Portimão (Portugal) in het WEC naar de zesde plaats. Een resultaat waar erg tevreden mee zijn, doordat we een goede stap vooruit hebben gemaakt. En voor ons gevoel zit er nog meer in, dus dat is een lekker vooruitzicht. En nu jullie dit lezen ben ik in Oostenrijk voor de W-series. Het formulekampioenschap voor vrouwen in het voorprogramma van de Formule 1. Dus het behangen moet nog even wachten: eerst maar eens hier knallen. Want in het eerste jaar van dit kampioenschap werd ik tweede. Nu wil ik dat kampioenschap natuurlijk op mijn naam zetten. Ambitieus? Zeker, maar voor minder doe ik het niet.

Beitske Visser (26) is autocoureur en actief in het WEC (WK Endurance racen) en in de W-series. Ze rijdt dit jaar acht keer in het voorprogramma van Formule 1 en neemt ons mee in haar wereld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00