Eén van de werken van de expositie 'Geöntpopt'.
Eén van de werken van de expositie 'Geöntpopt'. Foto: ROC Friese Poort

Expositie Geöntpopt in De Lawei

Algemeen

DRACHTEN - Leerlingen van ROC Friese Poort Drachten exposeren tot 25 juni dit jaar hun kunstzinnige werken in de Galerij van Schouwburg De Lawei in Drachten.

De leerlingen zijn van de MBO-opleidingen Mediavormgever (Art en Design) en Fotografie. Ze exposeren hun examenwerk en hun vrije werk. De expositie heet ‘Geöntpopt’.

Elke donderdag- en vrijdagmiddag te bekijken

De expositie duurt tot en met vrijdag 25 juni en is op donderdag- en vrijdagmiddag te bekijken tussen 14.00 en 17.00 uur. De expositie draag de naam Geöntpopt omdat de studenten zich tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld en ontpopt tot professionals.

“Het is een zelfbedacht woord dat staat voor de persoonlijke ontwikkeling die gemaakt wordt door een individu”, aldus Anna-Joy Bouma, een van de kunstenaars en student Mediavormgever (Art en Design) bij ROC Friese Poort.

Samenwerking tussen de opleidingen

Voor deze expositie werkten studenten Fotografie en Mediavormgever nauw samen. Zo ontwikkelde student Sietske Anne Mienstra de huisstijl en posters voor Geöntpopt. De studenten Mediavormgever exposeren hun kunstwerken en de fotografie-studenten laten hun eindwerk zien.

De 23-jarige student Fotografie Lisa Mulder maakte een fotoserie over Ameland, haar tweede huis. Lisa gaat vaak naar het eiland om op te laden. “De opleiding ging voor mij met vallen en opstaan. In het derde jaar kreeg ik last van een burn-out, waarbij ik het gevoel had dat ik mijzelf verloren was,” verklaart Lisa. 

‘Corona kwam gek genoeg op het juiste moment’

“Gek genoeg kwam corona voor mij op het juiste moment. Doordat we volledig over gingen op online lessen kon ik naar Ameland gaan om mijzelf te resetten. Op Ameland maakte ik landschapsfoto’s van de prachtige zee en luchten.” De foto’s die Lisa voor deze expositie koos, zijn dan ook in haar moeilijke periode gemaakt. “Voor mij staat dit werk voor mijn doorzettingsvermogen, opgeven is nooit in mij opgekomen,” aldus een strijdvaardige Lisa. 

De expositie Geöntpopt duurt van donderdag 10 juni tot en met vrijdag 25 Juni. Elke donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur is het werk van Lisa, Sietske Anne, Anna-Joy en hun medestudenten vrij te bezichtigen.

Eén van de werken van de expositie 'Geöntpopt'.
Eén van de werken van de expositie 'Geöntpopt'.
Eén van de werken van de expositie 'Geöntpopt'.
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00