De Fietselfstedentocht gaat dit jaar zelfs per app niet door op Pinkstermaandag. Je mag'm nu - met app - tussen 7 juli en 5 september fietsen.
De Fietselfstedentocht gaat dit jaar zelfs per app niet door op Pinkstermaandag. Je mag'm nu - met app - tussen 7 juli en 5 september fietsen. Foto: Website Fietselfstedentocht

Fietselfstedentocht wordt verschoven naar juli vanwege corona

Evenement

BOLSWARD - De traditionele Fietselfstedentocht op Pinkstermaandag zou dit jaar met een app gefietst kunnen worden, maar gezien de coronaomstandigheden heeft het bestuur ervoor gekozen dat de tocht per app pas vanaf 7 juli gefietst kan gaan worden. Op Pinkstermaandag gaat de tocht niet door, al zullen er altijd fietsers zijn die op eigen gelegenheid en eigen verantwoordelijkheid die dag de route door Friesland zullen afleggen.

Het bestuur van de Fietstocht langs alle elf Friese steden heeft uitgebreid overleg gehad met Veiligheidsregio Fryslân, waar alle Friese gemeenten en veiligheidsorganisaties zoals de brandweer en politie in vertegenwoordigd zijn. Vorig jaar - in 2020 - werd de Fietselfstedentocht volledig afgelast vanwege de coronaproblematiek. Er is door de organisatie gewerkt aan het realiseren van een app. Die app is nu klaar.

Het Elfstedenbestuur meldt: “We hebben de afgelopen periode overlegd met de Veiligheidsregio Fryslân en desbetreffende gemeenten. De situatie rondom corona is nog dermate ernstig dat ook het fietsen van de elfstedentocht met deze app op dit moment nog niet op een verantwoorde manier gedaan kan worden.”

“Op grond van het overleg met de Veiligheidsregio/gemeenten en het openingsplan van de Rijksoverheid lijkt het erop dat de elfstedentocht met behulp van de app gefietst kan worden in de periode van 7 juli tot en met 5 september 2021. Uiteraard onder het voorbehoud dat tegen die tijd de situatie zodanig is verbeterd dat dit ook op een verantwoorde manier kan, we blijven afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen en coronamaatregelen. We blijven de komende weken in nauw contact met de Veiligheidsregio en gemeenten.”

Aanmelden bij Fietselfstedentocht om de inlogcode voor de app te krijgen

Voor het fietsen van de tocht ontvangen de deelnemers op of rondom 15 juni de inlogcodes. Die inlogcodes vervangen de deelnemerskaart die u normaliter van ons gewend bent.
Daarbij zit ook een instructie op welke manier de app gedownload moet worden en op welke manier deze inlogcode gekoppeld moet worden aan het elfstedenaccount.

Volgend jaar bestaat de Fietselfstedentocht 110 jaar. De datum van die editie is - corona en wederdienende - Pinkstermaandag 6 juni 2022.

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 7 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00