Shockwave therapie bij Fysio Bakker
Shockwave therapie bij Fysio Bakker

Shockwave therapie bij Fysio Bakker helpt tegen schouderklachten

Gezondheid

Langdurige tenniselleboog klachten ? Een voortdurend opspelende schouderklacht ? Hielspoorklachten ? Shockwave therapie kan een uitkomst zijn.

Fysiotherapeuten Anna Reitsma en Romeo Stroosma leggen uit: “Shockwave therapie is een therapie die reeds enige jaren bestaat, maar tot voor een jaar of twee geleden met name in de verschillende ziekenhuizen werden toegepast. Sinds enige tijd hebben wij ook de beschikking over een moderne geavanceerde shockwave apparaat”

Fysio Bakker heeft naast shockwave ook echografie wat volgens Romeo de toepassing van shockwave alleen maar vergroot. “Het klopt inderdaad dat indien je shockwave toepast, je het effect goed kunt meten met echografie. Een voorbeeld die ik kan aandragen is een hielspoor. Een hielspoor is op de echo goed te herkennen. Na een aantal sessies shockwave al dan niet in combinatie met oefeningen is het gewoon zichtbaar op de echo dat shockwave effect heeft. Of te wel echografie en shockwave zijn een uiterste effectieve methode bij verschillende klachten”

Anna Reitsma vervolgt: “Een hielpspoor is slechts een toepassingsgebied. Er zijn vele klachten die in aanmerking komen voor shockwave. Voorbeelden daarvan zijn een tenniselleboog, schouderklachten op basis van peesklachten, knieklachten , frozen shoulder en zo kan ik nog een aantal voorbeelden opnoemen”

Op de vraag of shockwave ook pijnlijk is antwoord Romeo: “ Shockwave is niet pijnlijk en niet schadelijk. Je voelt dat het apparaat een aantal shocks, stoten, afgeeft. Het aantal shocks is afhankelijk van de indicatie waarvoor iemand bij ons komt”

In tegenstelling tot een aantal praktijken vraagt Fysio Bakker geen extra bijdrage voor de toepassing van shockwave. Romeo: “Shockwave therapie valt als vergoeding binnen de normale fysiotherapie. Wij kiezen er bewust voor ondanks dat sommige praktijken het wel doen, niet nog een extra eigen bijdrage te vragen.”

Voor een afspraak of informatie kunt u bellen Fysio Bakker in Drachten 0512-358230.

www.fysiobakker.nl

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 22 minuten geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 22 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00