Luitzen de Vries, Henk Modderman en Sijanda Jelsma uit Beetsterzwaag en het
echtpaar Cor en Ria Hoekmeijer uit Gorredijk, met in het midden burgemeester Ellen van Selm.
Luitzen de Vries, Henk Modderman en Sijanda Jelsma uit Beetsterzwaag en het echtpaar Cor en Ria Hoekmeijer uit Gorredijk, met in het midden burgemeester Ellen van Selm. Foto: Sietse de Boer

Vijf koninklijke onderscheidingen in Opsterland

Politiek

BEETSTERZWAAG - Vijf inwoners uit Opsterland hebben vandaag - maandag 26 april 2021 - een koninklijke onderscheiding gekregen. Twee dames en drie heren kregen een koninklijke onderscheiding toegekend, alle vijf zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Deze mensen zetten zich al jarenlang op vrijwillige basis in voor een club, vereniging, instantie, bestuur of voor mensen die hulp of zorg nodig hebben. Burgemeester Ellen van Selm feliciteerde de volgende inwoners van Opsterland met hun Koninklijke onderscheiding: Luitzen de Vries, Henk Modderman en Sijanda Jelsma uit Beetsterzwaag en het echtpaar Cor en Ria Hoekmeijer uit Gorredijk.

Jaarlijks worden er koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Tijdens deze lintjesregen worden de versierselen die horen bij de Koninklijke onderscheiding opgespeld en de gedecoreerden toegesproken. 

Dat gebeurt in het bijzijn van familie, vrienden en de voordragers. Dit jaar in een veel kleiner gezelschap dan gebruikelijk. De lintjesregen was voor familie en vrienden thuis ook te volgen via een (besloten) livestream.

Wil je ook iemand aanmelden voor een lintje?

Een koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen. Wil je iemand uit de gemeente Opsterland voordragen voor de lintjesregen van 2022 kan tot 1 juli 2021. Voor informatie en het opvragen van een voorstelformulier, neemt u contact op met Mandy Betten via (0512) 386 202.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 3 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 9 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00