Afbeelding

Odensehuis Dirk Baron in Drachten biedt nu op afstand contact en ondersteuning

Gezondheid

DRACHTEN - Het Odensehuis in Drachten is vanwege de lockdown gesloten voor publiek. Mensen met dementie en hun naasten worden echter niet aan hun lot over gelaten, vertelt coördinator Tessa de Jong. “Ook nu wij dicht zijn, kijken wij wat wij voor iemand kunnen betekenen.”

Samen met de vrijwilligers van het Odensehuis heeft De Jong veel contact met de bezoekers die nu niet fysiek in het Odensehuis terecht kunnen. “Hoe vaak wij contact hebben is afhankelijk van wat men wil. Met sommigen bellen of appen wij één keer per week, met anderen wel zes keer.”

Daarnaast organiseert het Odensehuis activiteiten op afstand. Zo stond er donderdag een online quiz op het programma om even afleiding te bieden. Voor zowel de mensen met dementie als de mantelzorgers is dat in deze tijd bijzonder welkom. “Mensen met dementie krijgen nu veel minder prikkels binnen. Het is daarom goed dat ze even uitgedaagd worden.

Voor de mantelzorgers is deze periode ook moeilijk. Die hadden anders even de handen vrij en moeten nu constant bij hun partner zijn.” Het Odensehuis is er dan ook voor de mantelzorger als deze overbelast is. “Helpt het bijvoorbeeld als wij even een blokje omgaan, zodat de mantelzorger even rust heeft.”

Iedereen met vragen over dementie kan contact opnemen met het Odensehuis. Dit kan telefonisch of via WhatsApp (06-22852133), per email (info@odensehuisdrachten.nl), Facebook of het contactformulier op
www.odensehuisdrachten.nl.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 8 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 14 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00