De lokale omroep zet zich in voor de voedselbanken van Smallingerland, Opsterland en Heerenveen.
De lokale omroep zet zich in voor de voedselbanken van Smallingerland, Opsterland en Heerenveen.

Vrijwilligers SmelneFM 24 uur uitzending voor Voedselbank

Evenement

Vrijwilligers van lokale omroep Smelne FM gaan op vrijdag 5 februari vanaf 15.00 uur zich inzetten voor de voedselbanken in de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Heerenveen. Luuk Milo en Lars van Dijk sluiten zich 24 uur op in de radiostudio van Smelne FM om een marathonuitzending te maken met maar één doel: Geld ophalen voor de voedselbanken in deze drie gemeenten.

Met een budget van 5 euro per persoon voorzien zij zichzelf van ontbijt, lunch en avondeten terwijl zij deze 24 uur durende marathon uitzending maken. Vijf euro per dag is het gemiddelde dag-budget van iemand die van de voedselbank gebruik moet maken. Het wordt ongetwijfeld een zware en lange uitzending voor de mannen, maar gelukkig worden ze ieder uur bijgestaan door een andere collega-dj van Smelne FM.

Live artiesten en prijs-win-acties

Deze collega bedenkt een actie waarmee ze samen een uur lang geld gaan inzamelen. Dit zal vergezeld gaan van live artiesten en prijs-win-acties. En als je het leuk vind om gewoon eens even de baas te zijn over wat er gedraaid wordt, of wil je een nummer speciaal aan iemand aandragen? dat kan! Er is namelijk 24 uur lang de mogelijkheid om een plaat te “kopen” voor een bedrag naar keuze welke dan speciaal voor jou wordt gedraaid. De opbrengst van deze uitzending komt volledig ten gunste van de voedselbanken in Smallingerland, Opsterland en Heerenveen.

Luuk: ‘Steeds meer mensen afhankelijk van voedselbank’

Luuk: ‘’Heel eerlijk gezegd heb ik geen moment getwijfeld om deze actie te organiseren. Ik merk dat steeds meer mensen in mijn omgeving hun baan verliezen en afhankelijk worden van de voedselbank. Dit betekent dat de voedselbank steeds meer gezinnen moet onderhouden en hierdoor komt een bijdrage van ons vast goed uit. Nu eet ik soms voor 2 en Lars voor een gemiddeld gezin dus kwam mijn oma met het idee een voedselbank pakket voor ons te maken met een waarde van maximaal 10 euro, hiermee moeten wij 24 uur lang ons zelf en onze gasten weten te onderhouden. ‘’

Veel collega’s van Smelne FM helpen Lars en Luuk

Lars: ‘’Stiekem hebben we dit wel een beetje onderschat, al snel kwamen wij er achter dat het meer werk is dan dat we verwacht hadden, toch blijven we doorzetten en dan maar met wat meer moeite! Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen, en gelukkig krijgen wij hulp van alle kanten. Onze ouders die het idee ondersteunen, en heel veel collega’s van Smelne FM helpen mee. Hier ben ik heel dankbaar voor, en ik weet zeker dat we er een hele mooie uitzending van gaan maken!’’

Ondernemers mogen ook sponsoren, met geld of producten

Ondernemers die de voedselbanken ook willen steunen, mogen dat doen door deze uitzending te sponsoren door middel van het kopen van een radiospotje, of door een mooie prijs te sponsoren c.q. weg te geven. Iedereen die iets wil bijdragen mag zich melden bij Smelne FM via smelne@smelnefm.nl.

De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 16 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00