Een koe in een Tiny House?
Een koe in een Tiny House? Foto: Ondernemersvereniging Top en Twel

Grappig bericht: een koe in een Tiny House?

Algemeen

Nu zijn koeien in het Friese landschap niet zo bijzonder, alhoewel de meningen daarover verschillen en er volgens sommigen best wel wat meer van die zwartwitte dieren of roodbont of anders gekleurde melkgevende viervoeters op de groene grasvelden zouden mogen rondlopen. Een koe met een eigen huis is wel bijzonder, want normaliter is de stal de woning en is de behuizing van een koe niet op het land aanwezig. Bij Top en Twel (Oppenhuizen en Uitwellingerga) sinds kort wel.

Want het is een prachtig huisje voor een koe, daar langs het ijsbaanterrein tussen Oppenhuizen en Uitwellingerga. De koe staat er helemaal blij te zijn, helemaal in zijn - pardon, haar - element. Als je het elektriciteitshuisje van dichterbij bestudeert, kom je echter tot de conclusie dat het een goed realistische geplakte afbeelding gaat op het gebouwtje. Een afbeelding met een knipoog.

Lelijke utiliteitsgebouwtjes worden dit jaar verfraaid

De verfraaiing van het gebouwtje is een actie van de ondernemersvereniging van beide buurdorpen, yn it Frysk Top en Twel geheten. De ondernemersvereniging (OVTT) heeft toestemming gekregen van netbeheerder Liander en van gemeente Súdwest-Fryslân om utiliteitsgebouwtjes in de dorpen de komende tijd te verfraaien. Deze gebouwtjes werden door een dorpsarchitecte als lelijk bestempeld. Reden voor de OVTT en Doarpsbelang om hier wat aan te doen en ziehier het eerste resultaat.

In de loop van het nieuwe jaar worden meerdere gebouwtjes/kasten in beide dorpen op deze wijze aangepakt, zodat Top en Twel er ook qua lelijke gebouwtjes straks TipTop bijstaat. Een Top-idee voor de verder sfeervolle mix van authentieke en moderne bebouwing die beide dorpen siert.

De oude situatie van het utiliteitsgebouwtje
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00