Dosgros Automaterialen vertrekt uit Oosterwolde met spectaculaire aanbiedingen
Dosgros Automaterialen vertrekt uit Oosterwolde met spectaculaire aanbiedingen

Dosgros Oosterwolde stopt: ‘We gaan snoeien om te groeien’

Zakelijk

OOSTERWOLDE - Nog voor de kerst sluit Dosgros Oosterwolde haar deuren. Hun uitgebreide en goed werkende webshop en telefonische verkoopdienst voorziet nu al 80% van hun klanten en dankzij de uitstekende bezorgservice hebben klanten hun bestelling meestal dezelfde dag al binnen. Door in Oosterwolde de deuren dicht te doen, kunnen ze in Drachten hun assortiment vergroten en de service nog meer uitbreiden. Om niet teveel spullen te hoeven verhuizen houdt Dosgros Oosterwolde vanaf 1 december een leegverkoop met aantrekkelijke kortingen ook voor particulieren.

In 2005 begint Dosgros Automaterialen onder de vlag van de landelijke formule Brezan in hun vestiging in Drachten. Vijf jaar later openen zij een tweede filiaal in Oosterwolde. In die tijd verschuift de focus steeds meer van particuliere autobezitters naar garagehouders. De onderneming, die al die tijd geleid is door lokale ondernemer Piet Bijma, verandert steeds meer in een groothandel. Daarom gaat het roer om: kiezen ze steeds explicieter voor de groothandel en daarmee het autobedrijf als klant en gaan ze verder als fullservice punt onder de nu bekende naam Dosgros.

sterk online

Ondertussen investeert het bedrijf in nieuwe ontwikkelingen en zetten ze twee goed werkende webshops op; eentje voor particulieren met accessoires en gereedschappen en een grote met alle technische onderdelen alleen voor autogarages die bij Dosgros hun materialen inkopen. Een goede zet, weten ze inmiddels, want zo’n 80% van alle bestellingen komt nu binnen via de webshop en bijbehorende telefonische verkoopdienst. Dat is ook de voornaamste reden dat Dosgros besluit om hun zaak in Oosterwolde te sluiten, vertelt eigenaar Piet Bijma: “Onze klanten weten de webshop en telefonische verkoopdienst te vinden en dankzij onze bezorgservice kunnen we de producten meestal dezelfde dag leveren, vaak zelfs binnen een uur. Dankzij de nieuwe weg tussen Drachten en Oosterwolde kunnen we het gebied rondom Oosterwolde heel goed vanuit Drachten verzorgen.”

Het is geen makkelijke beslissing om de winkel in Oosterwolde los te laten, geeft Bijma toe: “Zeker niet omdat Oosterwolde winstgevend is. Soms moet je snoeien om te groeien. Door hier te stoppen, kunnen we in Drachten nog sterker worden.” Het personeel, dat nu in Oosterwolde werkt, verhuist daarom gewoon mee. Daarentegen wil het bedrijf niet alle voorraad meenemen. Daarom geven ze vanaf 1 december hoge kortingen op alles wat er nog in het magazijn ligt: “Denk aan kortingen van 10% tot zelfs 50%,” voegt Bijma toe.

win-win situatie

Dosgros Automaterialen staat garagehouders in Friesland niet alleen bij met goede en betaalbare materialen, maar ook met raad en daad. Zo bieden ze Dosgros Connect Service aan, een innovatieve service voor autobedrijven: “Soms weten monteurs niet gelijk hoe ze een ingewikkelde storing kunnen oplossen. Wij maken het mogelijk dat technische specialisten op afstand kunnen meekijken. De monteur sluit eenvoudig een kastje aan de auto en je hebt heel snel én voordelig een second opinion.” Sinds kort werkt een team van studenten Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool aan het verbeteren van de service, zodat garagehouders de service nog beter en efficiënter kunnen gebruiken. Een unieke samenwerking die ontstaan is vanuit één van Dosgros’ medewerkers, die zelf deze opleiding volgt: “We kregen van hem de vraag of wij hem wilden faciliteren met een integraal innovatieproject. Natuurlijk wilden we dat. In het begin is het een investering voor het bedrijf, maar uiteindelijk vertrouw ik erop dat het voor beide partijen een win-win situatie is.”

Online bouwt Dosgros ook aan de weg. Ze zijn al actief op sociale media als Facebook en Instagram en nu hebben ze ook een YouTubekanaal. Ze maken content over hun producten voor zowel garagehouders en particulieren: “Voor monteurs is het fijn om te weten en te zien hoe ze de producten juist gebruiken, zodat ze tevreden klanten hebben en minder garantiegevallen. Voor auto-eigenaren is het fijn om meer inzicht te hebben op wat een monteur doet of kan doen. Zo wordt de branche ook weer transparanter.”

Bent u garagehouder of anderszins klant en komt u regelmatig over de vloer bij het filiaal in Oosterwolde, dan heten de medewerkers u vanaf de kerst van harte welkom in Drachten. Op www.dosgros.nl vindt u ook de webshop, zodat u al de materialen online of zelfs via whatsapp kunt bestellen.

Dosgros Automaterialen

De Roef 4b
9206 AK Drachten
0512 334949

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00