Afbeelding
Foto: Team Verkeer Noord-Nederland

Rijbewijs afgepakt van te snelle automobilist

Politie

Drie nog jonge automobilisten zijn zondagmiddag in Drachten en Opeinde betrapt op snelheidsovertredingen. Eentje van hen reed zo hard dat zijn rijbewijs werd afgepakt door de politie en hij zal bij het CBR worden aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) cursus. De andere twee bestuurders raakten elk een punt van hun rijbewijs kwijt 

In de gemeente Smallingerland werden zondagmiddag in iets meer dan een uur, een drietal beginnend bestuurders betrapt op een snelheidsoverschrijding van in ieder geval meer dan 30 kilometer per uur. De eerste beginnend bestuurder (21 jaar) reed in zijn auto over de Noorderhogeweg te Drachten. Zijn snelheid werd gemeten op 98 kilometer per uur, ter plaatse geldt een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. De bestuurder werd proces-verbaal aangezegd voor 45 kilometer (na correctie) te snel en tevens raakt hij een punt van zijn rijbewijs kwijt. 

Kommisjewei Opeinde
Iets later werd op de Kommisjewei te Opeinde in de 30 kilometer zone van een 23 jarige beginnend bestuurder de snelheid gecontroleerd. Zijn snelheid bedroeg 70 kilometer per uur en lag daarmee hoger dan de toegestane 30 kilometer per uur. Na correctie kreeg deze bestuurder een proces-verbaal voor 37 kilometer te snel. Ook hij raakt een punt van zijn rijbewijs kwijt. 

Noorderhogeweg Drachten
Wederom op de Noorderhogeweg te Drachten werd van een 19-jarige inwoner van deze plaats, diens gereden snelheid gemeten. Hij reed 105 kilometer per uur , daar waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. Ook hij bleek een beginnend bestuurder. Van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast raakt hij een punt van zijn rijbewijs kwijt en zal bij het CBR worden aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) cursus.

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 7 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00