Afbeelding
Foto: niels de vries

Theaterkids

Column

In deze tijden van Corona-zorgen en bijbehorende maatregelen kunnen we helaas minder vaak naar theater, museum of popconcert. Er zijn minder voorstellingen en het toegestane aantal bezoekers is beperkt. Het zorgt voor lastige tijden, maar helaas kunnen we even niet anders. We moeten offers geven ten gunste van onze gezondheid. Dat is soms misschien lastig, maar we komen er doorheen.Daar moeten we op vertrouwen. Er komt een moment dat we weer kunnen genieten van een goedtheaterstuk of een mooi concert.

Fryslân heeft zich met Culturele Hoofdstad in 2018 op de culturele kaart gezet. We mogen trots zijn op het culturele klimaat in onze provincie. Vele mensen genieten van het grote aanbod dat Fryslân rijk is.Dat moeten we zo houden. Daarom is het belangrijk dat aanbod op peil te houden. Maar net zo belangrijk is de aandacht voor kunst en cultuur op school. Als provincie investeren we daarom in cultuureducatie. 

We willen kinderen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs kennis laten maken met en laten leren over kunst en cultuur. Dat gebeurt al op bijna 90% van de Friese scholen en we hopen dat snel verder uit te breiden. Zodat steeds meer kinderen in contact komen met alles wat er in het culturele spectrum te beleven valt. Daar moeten we met elkaar de schouders onder zetten. Overheden, onderwijs en cultuurinstellingen. Zodat we straks na de corona crisis busladingen vol nieuwe theaterkids kunnen verwelkomen.

Sietske Poepjes
Cultuurgedeputeerde

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 48 seconden geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00